Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Πειραιά.Πανεπιστήμιο Αιγαίου «Π. Μώραλης – Ε. Σιδηρουργός»Επετειακή εκδήλωση

ΔΙΗΜΕΡΗ2Διήμερη επίσκεψη στη Σάμο πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Οκτωβρίου.

Αφορμή ήταν η επετειακή εκδήλωση για τα 35 χρόνια ίδρυσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου «Πέτρος Μώραλης & Ευάγγελος Σιδηρουργός», που διοργάνωσε ο Δήμος Δυτικής Σάμου το Σάββατο 9 Οκτωβρίου στο Δημαρχείο Καρλοβασίου.

ΥπεΔΙΗΜΕΡΗ4νθυμίζεται, ότι οι δύο πλευρές διατηρούν ισχυρούς δεσμούς φιλίας, οι οποίες επισφραγίστηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο, με την αδελφοποίηση Δήμου Πειραιά και Δήμου Δυτικής Σάμου.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κατά τη διάρκεια της επετειακής εκδήλωσης απηύθυνε χαιρετισμό και αναφέρθηκε στην πρόσφατη αδελφοποίηση, τονίζοντας τις πολυεπίπεδες συνεργασίες που μπορούν να αναπτυχθούν μεταξύ των δύο δήμων. Μάλιστα, σε ένα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα τιμήθηκε, μεταξύ άλλων, ο πατέρας του Δημάρχου Πέτρος Μώραλης, για τη συμβολή του ως Υφυπουργός Παιδείας στην ίδρυση του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Σάμο ο κ. Μώραλης, συναντήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο Καρλοβασίου με τον Δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Λυμπέρη όπου ενημερώθηκε για τα τεκταινόμενα του Δήμου μετά τον σεισμό και για τα ζητήματα του Πανεπιστημίου.

Ακολούθως συναντήθηκε και με τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργο Στάντζο στο Δημαρχείο Σάμου, με τον οποίο συζήτησαν θέματα αυτοδιοικητικού χαρακτήρα, ενώ επισκέφθηκαν τις σεισμόπληκτες περιοχές.

Σημειώνεται δε ότι ο κ. Μώραλης και ο κ. Λυμπέρης επισκέφθηκαν το χωριό της Υδρούσσας, τόπο καταγωγής του Δημάρχου Πειραιά.

Ο κ. Μώραλης δήλωσε:

«Επισκέφθηκα το νησί της Σάμου, όπου είχα τη χαρά να συναντηθώ με τους συναδέλφους μου και αγαπητούς φίλους Αλέξανδρο Λυμπέρη και Γιώργο Στάντζο, με τους οποίους είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε θέματα αυτοδιοικητικού χαρακτήρα, καθώς και την περαιτέρω ανάπτυξη της ήδη αγαστής συνεργασίας μας. Ο Πειραιάς άλλωστε διατηρεί ισχυρούς δεσμούς φιλίας με τη Σάμο, η οποία επισφραγίστηκε πρόσφατα με την αδελφοποίηση Δήμου Πειραιά και Δήμου Δυτικής Σάμου. Παράλληλα, βρεθήκαμε σε σεισμόπληκτες περιοχές, καθώς και στις πανεπιστημιακές κτιριακές εγκαταστάσεις και αναφερθήκαμε στους τρόπους με τους οποίους μπορεί να συνδράμει ο Δήμος Πειραιά στην αποκατάσταση των ζημιών.

Με τη Σάμο διατηρώ ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς, καθώς η καταγωγή μου από την πλευρά του πατέρα μου είναι από την Υδρούσσα και θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά για την τιμητική βράβευση του πατέρα μου, αναφορικά με τη συμβολή του ως Υφυπουργός Παιδείας στην ίδρυση του Πανεπιστημίου Αιγαίου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *