Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Πειραιά..Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη

ΚΑΛΑΝΤΑ1 Τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς και άλλες εορταστικές μελωδίες  άκουσε ο Δήμαρχος κ. Γιάννης  Μώραλης από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου, την Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ», το Σωματείο «Δροσουλίτες», οι οποίοι τραγούδησαν με συνοδεία από λύρες, λαούτα, μαντολίνα και κιθάρες, τα παραδοσιακά κάλαντα της Κρήτης, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τα κάλαντα μαζί με τον Δήμαρχο άκουσαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ.: Ανδριάνα Ζαρακέλη, Κυριακή Μπουρδάκου, Δημήτρης Αράπης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. ΑλΚΑΛΑΝΤΑ3έξανδρος Καμαράτος, ο Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Αλέξανδρος Νανόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης,  σε δήλωσή του, τόνισε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου που για μια ακόμη χρονιά  έπαιξε τα  παραδοσιακά κάλαντα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και ιδιαίτερα τον μαέστρο της Φιλαρμονικής κ. Μαγιάτη και όλους τους μουσικούς μας για την προσπάθεια που κάνουν όλη τη χρονιά, πολύ περισσότερο τις γιορτές και ειδικά τα Χριστούγεννα, που βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους για να δώσουν χαρά στους Πειραιώτες και τους επισκέπτες. Από την άλλη, μας είπε τα κάλαντα της Κρήτης η Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ», ένας σημαντικός σύλλογος του Πειραιά με πολύ μεγάλη ιστορία και παράδοση, με παρόν, αλλά και μέλλον. Να ευχαριστήσω επίσης και το Σωματείο Δροσουλίτες για την παρουσία του και τα παραδοσιακά κάλαντa».

Νωρίτερα, ο Δήμαρχος Πειραιά παρευρέθηκε στην κοπή της βασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος.

Ο κ. Μώραλης, σε δήλωσή του ευχήθηκε Υγεία και Ειρήνη για το 2023 στον κόσμο. Υγεία, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, γιατί περάσαμε όλοι τρία χρόνια πολύ δύσκολα  και ειρήνη γιατί βλέπουμε ότι τα πράγματα δυσκολεύουν και με τους γείτονές μας και γενικότερα στον κόσμο.

Στην κοπή της βασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς συμμετείχε με εορταστικές μελωδίες η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά.

Από τον Δήμο Πειραιά στην Ιερά Μητρόπολη παρευρέθηκαν οι κ.κ. Αντιδήμαρχοι: Ανδριάνα Ζαρακέλη, Δημήτρης Καρύδης, Γρηγόρης Καψοκόλης, Αλέξανδρος Αργουδέλης, Δημήτρης Αράπης. Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αλέξανδρος  Καμαράτος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Κυριάκος Σιγαλάκος, Πασχαλίνα Καλαγιά, ο Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Αλέξανδρος Νανόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *