Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Πειραιά.

Δήμος ΠειραιάΣτα πλαίσια της διεκπαιδευτικής συνεργασίας και του συμπληρωματικού ρόλου των σχολικών μονάδων θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να σας παρουσιάσουμε το σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πειραιά.

Το σχολείο μας όπως όλα τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας είναι ο θεσμός με τον οποίο παρέχεται η δυνατότητα σε ενήλικες πολίτες να αποκτήσουν απολυτήριο γυμνασίου.

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας παρέχουν δημόσια, δωρεάν παιδεία και υπάγονται στο Υπουργείο Παιδείας
Διδάσκονται τα μαθήματα:

  • Ελληνική Γλώσσα, Αγγλικά, Μαθηματικά, Νέες τεχνολογίες, Φυσικές Επιστήμες, Κοινωνιολογία, Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Αισθητική Αγωγή
  • Το περιεχόμενο των μαθημάτων προσαρμόζεται στις ανάγκες των εκπαιδευομένων

Παρέχεται: Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας, Ψυχολογική Στήριξη.

Η διδασκαλία στα ΣΔΕ γίνεται: Ομαδοσυνεργατικά, Εξατομικευμένα, Με προγράμματα προσαρμοσμένα στις ανάγκες των εκπαιδευομένων, Με τη χρήση Νέων Τεχνολογιών.

Οι απόφοιτοι των ΣΔΕ μπορούν: Να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο Λύκειο. Να ισχυροποιήσουν τη θέση τους στην αγορά εργασίας.

Στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας μπορούν να φοιτήσουν: Ενήλικες άνω των 18 ετών που δεν φοίτησαν καθόλου στο γυμνάσιο ή το εγκατέλειψαν πριν το τελειώσουν.

Ωράριο λειτουργίας: Τα απογεύματα, 4.30-8.30, Δευτέρα έως Παρασκευή.

Διάρκεια φοίτησης: Δυο εννιάμηνα για όλους τους εκπαιδευόμενους, ανεξάρτητα εάν έχουν φοιτήσει σε κάποιες τάξεις του Γυμνασίου.

Οι αιτήσεις εγγραφής γίνονται κατά τη διάρκεια όλης της σχολικής χρονιάς. (για την επόμενη).

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πειραιά, (συστεγαζόμαστε με το 15ο Λύκειο Πειραιά).

Διεύθυνση Λακωνίας & Π. Μαυρομιχάλη 26 τηλ: 2104935600. Email:mail@sde-peiraia.att.sch.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *