Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Ύδρας.Παρουσίαση βιβλίων Σταμάτη Βλαχοδημήτρη

ΒΙΒΛΙΟ2Η πιο αισθαντική βραδιά του καλοκαιριού – Παρουσίαση βιβλίων και μουσική από το ακορντεόν του Σταμάτη Γ. Βλαχοδημήτρη

Ο Σταμάτης Βλαχοδημήτρης, απέδειξε ότι αυτή η στόφα των ανθρώπων που έχουν περάσει δύσκολα χρόνια, είναι φτιαγμένη από ντομπροσύνη, ανθρωπιά και καλοσύνη.

Ο πολυγραφότατος συγγραφέας παρουσίασε στο κοινό του Ιστορικού ΑρΒΙΒΛΙΟ1 χείου Μουσείου Ύδρας τα βιβλία του και συγκίνησε ουσιαστικά, με την αμεσότητα αλλά και το ακορντεόν του που γέμισε μελωδικά τον χώρο, διαχέοντας σε όλους το μήνυμα ότι ζωή είναι αυτή η γλυκιά αίσθηση που φωλιάζει στα απλά και τα αληθινά.

Άλλη μια εκδήλωση στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας που σημείωσε μεγάλη επιτυχία, ήταν η παρουσίαση των βιβλίων του κ. Σταμάτη Γ. Βλαχοδημήτρη, αγαπητού σε όλους συμπατριώτη μας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Ι.Α.Μ.Υ. την Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021, με την τήρηση πάντα των μέτρων προστασίας για την αποφυγή εξάπλωσης της πανδημίας.

Για το συγγραφέα και το έργο του, μίλησε γλαφυρά η Διευθύντρια του Ι.Α.Μ.Υ., αρχειονόμος και ιστορικός Ντίνα Αδαμοπούλου, η οποία παρουσίασε στο κοινό τον κ. Βλαχοδημήτρη και τα τρία νέα βιβλία του: «Η Ύδρα και τα παιδιά της», «Το καμπαρέ» και «Αντίπαλοι δαίμονες». Αποσπάσματα από τα βιβλία, διάβασε η εκπαιδευτικός Κοντυλένια Βλαχοδημήτρη, εγγονή του συγγραφέα.

Την όμορφη αυτή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης, οι Αντιδήμαρχοι Μανώλης Καραμήτσος, Μαίρη Κάτσικα, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Παναγιούλα Δασκαλάκη, Ανδρέας Ρούσης, ο πρ. Υπουργός Ανδρέας Ανδριανόπουλος με τη σύζυγό του, ο πρ. Δήμαρχος Κώστας Αναστόπουλος, ο πρ. Αντιδήμαρχος Ευστάθιος Γεώργας, ο πρ. Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος-Ανδρέας Μεϊντάσης, ο Λιμενάρχης Ύδρας Γαβριήλ Χαραλαμπίδης, ο Γυμνασιάρχης Δημήτρης Σαράντης, ο Γενικός Γραμματέας του Υδραϊκού Συνδέσμου Πειραιώς Νίκος Σταματάκος με τη σύζυγό του, ο Καθηγητής Αλέκος Τζώνης με τη σύζυγό του Liane Lefaivre, ο Δικηγόρος Γιώργος Σαββόπουλος, η σκηνοθέτιδα Κορίνα Seeds, ο Ναυτιλιακός Πράκτορας Γιάννης Θεολογίτης, η Οικογένεια του συγγραφέα.

Η εκδήλωση έκλεισε με τον κ. Σταμάτη Βλαχοδημήτρη να ευχαριστεί όλους τους παρισταμένους. Ακολούθησε πλούσιο κέρασμα με διάφορες λιχουδιές, για τις οποίες φρόντισε η οικογένεια του συγγραφέα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *