Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμο Αγίου Δημητρίου.Συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών για την ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχείρησης

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΤον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, συνάντησε η Δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου πριν μερικές ημέρες, οριστικοποιώντας και επίσημα τη συνεργασία του Επιμελητηρίου με το Δήμο Αγίου Δημητρίου, σχετικά με τις δράσεις που μπορούν να τονώσουν την επιχειρηματικότητα και να συμβάλουν στην οικονομική ανάκαμψη του Δήμου.

Στη συνάντηση παρουσιάστηκε από τη Δήμαρχο το οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον του Δήμου Αγίου Δημητρίου και συμφωνήθηκε το σχέδιο δράσης και το πλαίσιο της σύμπραξης με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών. 

Μεταξύ των πρωτοβουλιών που θα αναλάβει το Ε.Ε.Α. στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Δήμο περιλαμβάνονται: η παροχή μελέτης για τη δημιουργία Τοπικού Αναπτυξιακού Σχεδίου για περιοχή του Αγίου Δημητρίου (στα πρότυπα του προγράμματος AGORA ATHENS), δωρεάν τηλε-εκπαιδεύσεις από κορυφαίους εισηγητές ανά κλάδο για τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις του Δήμου, δωρεάν κατάρτιση δεξιοτήτων για τους επαγγελματίες του Δήμου, αλλά και παροχή ανταποδοτικών συμβουλευτικών υπηρεσιών του Επιμελητηρίου από φοροτεχνικούς, δικηγόρους και εργατολόγους του Ε.Ε.Α. προς τις τοπικές επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών με πρώτο το Δήμο Αγίου Δημητρίου, εγκαινιάζει τη συνεργασία του και με άλλους Δήμους της Αττικής στα θέματα ενίσχυσης της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από την πλευρά του Δήμου η Γενική Γραμματέας, Λένα Χαλβατζά και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών, Αναστάσιος Σοφιανόπουλος. Ενώ από την πλευρά του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, παρόντες ήταν και οι Αντιπρόεδροι, Νίκος Γρέντζελος και Ηλία Μάνδρος.

Η Δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θεωρώ πως αυτή η συνεργασία του Δήμου μας με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας είναι εξαιρετικά πολύτιμη και έρχεται ακριβώς την κατάλληλη στιγμή που οι επαγγελματίες και η τοπική αγορά χρειάζονται περισσότερο από ποτέ στήριξη από επίσημους επαγγελματικούς φορείς, αλλά και από το Κράτος. Η τεχνογνωσία και οι πολλαπλές πρωτοβουλίες του ΕΕΑ σε συνεργασία με το Δήμο, μπορούν να συμβάλλουν στην ενδυνάμωση του μικρού και μεσαίου επαγγελματία της πόλης μας. Τα δωρεάν επιμορφωτικά προγράμματα, η συμβουλευτική σε θέματα e-commerce και digital marketing, οι τηλε-εκπαιδεύσεις και σειρά άλλων δράσεων που σχεδιάζονται, θα είναι μια μικρή ανάσα γι’ αυτούς κι εμείς από την πλευρά μας δεσμευόμαστε να στηρίξουμε αυτή τη σύμπραξη με όλες μας τις δυνάμεις. Ευχαριστούμε πολύ για τη συνεργασία».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *