Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ -ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ.ΑΚΟΥΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΤα λαϊκά νοικοκυριά της πόλης που έχουν χτυπηθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια από την οικονομική κρίση και τα τελευταία 2 από την πανδημία έρχονται αντιμέτωπα με τις τεράστιες αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.

Η κυβέρνηση αντί ν’ ανακουφίσει με ριζικό τρόπο τα νοικοκυριά που βάλλονται, επιλέγει δίνοντας μερικά ευρώ σε κάθε οικογένεια να δείξει ότι αντιμετωπίζει το πρόβλημα των εκατοντάδων ευρώ, από φουσκωμένους λογαριασμούς που έρχονται σε κάθε σπίτι.

Τεράστιο είναι και το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία μας.

Διαχρονικά η ΔΕΗ αντιμετωπίζει τα δημόσια σχολεία ως πελάτες. Ένα μεγάλο μέρος των ελαχίστων χρημάτων που δίνει η πολιτεία για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων πήγαινε για να πληρωθεί το ακριβό ρεύμα και το ακριβό φυσικό αέριο.

Σήμερα τα πράγματα έχουν ξεφύγει. Οι ενεργειακές ανάγκες των σχολείων εξαιτίας και της πανδημίας έχουν αυξηθεί.

Οι σχολικές τάξεις με το μεγάλο αριθμό  παιδιών που φιλοξενούν, για λόγους προστασίας πρέπει να αερίζονται. Αυτό από μόνο του εκτινάσσει τη δαπάνη της σχολικής μονάδας για να μπορούν τα παιδιά να κάνουν μάθημα σε ζεστές αίθουσες.

Οι πρώτοι λογαριασμοί μετά τις αυξήσεις δείχνουν ότι πια το μεγαλύτερο μέρος της κρατικής επιχορήγησης θα πρέπει να πηγαίνει στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και του φυσικού αερίου.

Η κυβέρνηση οφείλει, άμεσα να αναγκάσει τις εταιρίες να εφαρμόσουν ειδική τιμολογιακή πολιτική για τις σχολικές μονάδες και να αναλάβει εξ’ ολοκλήρου την ενεργειακή δαπάνη των σχολείων για να μπορούν αυτά να έχουν μια στοιχειώδη λειτουργία.

Χρειάζεται η ΚΕΔΕ και οι συνδικαλιστικοί φορείς των εκπαιδευτικών και των γονέων να πιέσουν την κυβέρνηση σε αυτή την κατεύθυνση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *