Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ…Μεγάλη συμμετοχή παιδιών στον διαγωισμό Ρομποτικής

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ2Το ενδιαφέρον πολλών παιδιών προσέλκυσε ο διαγωνισμός ρομποτικής «First Lego League» που πραγματοποιήθηκε στο Σ.Ε.Φ., στο πλαίσιο του εορτασμού «Ημέρες Θάλασσας 2022».

Οι μικροί μας φίλοι  ανακάλυψαν και εξερεύνησαν τα μυστικά της σύγχρονης τεχνολογίας, συμμετέχοντας σε ομάδες «Explore» και «Discover». Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε για να κεντρίσει την περιέργεια των μικρών παιδιών και να τα ωθήσει στη διερεύνηση, τη δημιουργία και την παρουσίαση ιδεών.

Στη δράση δεν έλλειψε και η αγαπημένη μασκότ των Ημερών Θάλασσας, ο Ζαχαρίας  που ψυχαγώγησε τα παιδιά και  φωτογραφήθηκε μαζί τους.

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ1Τον διαγωνισμό διοργάνωσε η Διεύθυνση Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Δήμου Πειραιά με την υποστήριξη της «MellonLab».

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, ανέφερε:

«O διαγωνισμός Ρομποτικής για παιδιά στο Σ.Ε.Φ. είναι μια εξαιρετική εκδήλωση στο πλαίσιο των Ημερών Θάλασσας, με πολύ μεγάλη συμμετοχή παιδιών ηλικίας 4 έως 10 ετών. Συγχαρητήρια σε όλους, στη διοργάνωση, στα παιδιά και κυρίως στους γονείς που ωθούν τα παιδιά σε τόσο δημιουργικές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες».

Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Καρύδης, στον χαιρετισμό του, τόνισε:

«Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική μέρα και για τα παιδιά μας, που μέσα από τις σύγχρονες τεχνολογίες ανακαλύπτουν ένα καινούργιο κόσμο και για τους γονείς  και για όλους εμάς που έχουμε θεσμικές θέσεις και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο. Ο Δήμος Πειραιά έχει ένα εργαστήριο τεχνολογίας και καινοτομίας και θα συμπεριλάβει και τη ρομποτική – και κυρίως την εκπαιδευτική ρομποτική – μέσα στις δραστηριότητές του».

Η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κα Ανδριάνα Ζαρακέλη, στον χαιρετισμό της, επεσήμανε:

«Ευχαριστούμε πολύ τα παιδιά τα οποία  με τη συμμετοχή τους δείχνουν ότι είναι δημιουργικά. Οφείλουμε  ένα μεγάλο ευχαριστώ, στο Σ.Ε.Φ. για τη φιλοξενία του και για τη συμμετοχή του στις «Ημέρες Θάλασσας», στον Περιφερειάρχη  Αττικής και στην Αντιπεριφερειάρχη  Πειραιά για την πολύτιμη βοήθεια τους, στο «Mellonlab», στον κ.  Καρύδη ο οποίος δούλεψε γι’ αυτό τον διαγωνισμό και ο οποίος είμαι σίγουρη ότι  θα προχωρήσει στη δημιουργία ενός νέου χώρου ειδικά για τα παιδιά της πόλης μας  που θέλουν να ασχοληθούν με τη ρομποτική».

 

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης: ο Βουλευτής κ. Νίκος Μανωλάκος, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου και η Πρόεδρος του  Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας κα Χριστίνα Τσιλιγκίρη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *