Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΘΛΗΤΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διακρίσεις σε βάρος πτυχιούχων Σωματικής Αγωγής

ΓΙΑΠΑΠΑΣ2Φανταστείτε οποιονδήποτε απόφοιτο Ελληνικού Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος να μην έχει τη δυνατότητα να ασκήσει το επάγγελμά για το οποίο μόχθησε επί -τουλάχιστον- τέσσερα χρόνια σπουδών.

Μια τέτοια κατάσταση βιώνουν οι πτυχιούχοι των τμημάτων Φυσικής Αγωγής των Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Και όχι όλοι! Μόνο όσοι έχουν ειδικότητα το ποδόσφαιρο, το δημοφιλέστερο άθλημα στη χώρα μας, εμπίπτουν σε περιορισμούς οι οποίοι δεν ισχύουν για κανέναν άλλο συμφοιτητή τους που επέλεξε να ειδικευθεί σε άλλο άθλημα!

Η ΕΠΟ διαθέτει 11 διαφορετικές σχολές προπονητικής, που ξεκινούν από τα τμήματα υποδομής και φτάνουν στο ανώτατο επίπεδο (UEFA Pro).

Πρακτικά οι συγκεκριμένες σχολές, οι οποίες είναι επί πληρωμή και δίνουν πρόσβαση σε αποφοίτους λυκείου, υποκαθιστούν το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της χώρας.

Ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής με εξειδίκευση το ποδόσφαιρο, δεν έχει δικαίωμα να προπονήσει ούτε ομάδα παιδιών πέντε και έξι χρόνων, εφόσον δεν διαθέτει την πιστοποίηση των σχολών της ΕΠΟ.

Οι εξειδικευμένοι στο ποδόσφαιρο πτυχιούχοι ΣΕΦΑΑ ή ισότιμης σχολής της αλλοδαπής, διεκδικούν εδώ και χρόνια το δικαίωμα να ασκούν ελεύθερα και χωρίς «αστερίσκους» το επάγγελμά τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *