Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαρκής διασκορπισμός βυθοκορημάτων στην Πειραϊκή

ΠΕΙΡΑΪΚΗ2Επανέρχομαι στο θέμα της καθημερινής διασκόρπισης των βυθοκορημάτων στην Πειραϊκή κατά την διαδικασία της πλήρωσης των τσιμεντοκιβωτίων.

Η διαδικασία που ακολουθείται από την εταιρεία είναι παράνομη και θέτει σε μεγάλο κίνδυνο την υγεία των λουομένων, των κατοίκων, των πελατών των καταστημάτων εστίασης επί της ακτης Θεμιστοκλέους.

Η αδειοδότηση της πλήρωσης με τοξικά βυθοκορήματα χωρίς να προηγηθεί χαρακτηρισμός της τοξικότητάς τους,  εγκρίθηκε υπό την προϋπόθεση της στεγανότητας των τσιμεντοκιβωτίων.

Όπως όμως αποδεικνύεται καθημερινά, δεν τίθεται θέμα στεγανότητας κατά την διαδικασία της πλήρωσης διότι τα κεσόν είναι ανοιχτά στο επάνω μέρος τους, ο δε διασκορπισμός των βυθοκορημάτων σε θάλασσα και αέρα είναι διαρκής, επιτείνεται κατά τις ημέρες των ανέμων έστω και ηπίων όπως κατά την 28η Ιουλίου όπου τα βυθοκορήματα διασκορπίζονται τόσο κατά τη διαδικασία της λήψης τους από την φορτηγίδα όσο και κατά την απόρριψη – “εναπόθεσή” τους στο κεσόν.

Η περιφέρεια Αττικής παρ’ ότι διαπίστωσε στιγμιαίο -καθόλου στιγμιαίος δεν είναι- διασκορπισμό δεν προχωρά σε πρόστιμο ενώ έχει παρέλθει προ πολλού η χρονική διορία.

Η ρύπανση της θάλασσας είναι εκσεσημασμένη αλλά κανείς δεν ενδιαφέρεται τόσο από το λιμεναρχείο όσο και από την περιφέρεια Αττικής .

Τα προστατευτικά πλέγματα δεν υπάρχουν πλέον ή όταν υπάρχουν είναι άχρηστα λόγω της αναδίπλωσής τους.

Στην τραγική αυτή κατάσταση κανείς πλέον δεν μπορεί να μένει αδιάφορος και όποιος παραμένει αδιάφορος έχει στο ακέραιο την ευθύνη για την υγεία των ανθρώπων που εισπνέουν και απορροφούν από το δέρμα τους τοξικά βαρέα μέταλλα των βυθοκορημάτων τα οποία δεν έχουν καν ακολουθήσει τη διαδικασία του χαρακτηρισμού αν και προέρχονται από την βαρύτατα ρυπασμένη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος.

Δήμητρα Βήνη

κοινοτική σύμβουλος Α δημοτικής κοινότητας Πειραιά

μέλος του Παρατηρητηρίου της Πειραϊκής

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *