Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Διεθνή και Οικονομικά

Ζακοντίνος ΔημήτριοςΕπιμέλεια Δημήτρης Ζακοντίνος

Στρατηγικός Αναλυτής

 

Εντείνεται η αντιπαράθεση Μόσχας με ΗΠΑ – ΝΑΤΟ

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ & ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ:

 

Η θεματογραφία του περασμένου Σαββατοκύριακου ήταν αρκετά πλούσια και επικεντρώνεται στην αντιπαράθεση Ρωσίας – ΗΠΑ/ ΝΑΤΟ – Δύσης γενικότερα.

Εκτοξεύτηκαν κατηγορίες κατά Ρώσων διπλωματών από την ΤΣΕΧΙΑ για συμμετοχή τους σε έκρηξη αποθήκης πυρομαχικών το 2014 και διατάχθηκε η απέλασή τους.

Άμεση ήταν η απάντηση της Ρωσίας η οποία προχώρησε στην απέλαση 20 Τσέχων διπλωματών επιφυλασσόμενη για την επιβολή και περαιτέρω κυρώσεων.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας κ. Λουκασένκο ανακοίνωσε τη σύλληψη ομάδας που δρούσε στη χώρα του έχοντας σχέσεις με τις Αμερικάνικες υπηρεσίες CIA και FBI και με σκοπό την πραξικοπηματική ανατροπή του.

Αποκαλύφθηκαν χιλιάδες email υποστηρικτών του αντιφρονούντα Ναβάλνυ. Το θέμα αφορούσε το συντονισμό τους για την διαμαρτυρία κατά της φυλάκισης του Ναβάλνυ που πρόκειται να γίνει.

Όλα αυτά υποδηλώνουν ότι έχει ξεπεραστεί συγκεκριμένη γραμμή και η αντιπαράθεση Ρωσίας -ΗΠΑ – Δύσης έχει αυξηθεί κατά αρκετά επίπεδα.

Αν λάβουμε υπόψη μας ότι η συμφωνία του Μινσκ έχει περιέλθει σε απελπιστικό αδιέξοδο καθώς και την υπεσυγκέντρωση στρατευμάτων ένθεν και ένθεν των συνόρων Ρωσιας – Ουκρανίας, τότε μπορούμε να υποθέσουμε ότι το επόμενο «πιάτο» πολύ πιθανόν να είναι οι Ανατολικές περιοχές της σημερινής Ουκρανίας ( DONΒΑSS) και το Κρεμλίνο ίσως να αποφασίσει να τερματίσει την αβεβαιότητα σχετικά με την κατάσταση της περιοχής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *