Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Διεθνή και Οικονομικά

Επί τον τύπον των ήλων

Ζακοντίνος ΔημήτριοςΜε αφορμή το σκίτσο του economist προχωρήσαμε σε κάποιες σκέψεις εκόνομισττις οποίες μεταβιβάζουμε σε επιλεγμένους φίλους. (ελπίζω να μη παρεξηγηθώ επειδή αναφέρομαι σε πολιτικά πρόσωπα)

Σε κανένα μας δεν θα έχει διαφύγει ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον κόσμο όπου η  επί πολλά χρόνια κυβερνώσα πολιτικοοικονομική “elite” παλεύει λυσσαλέα να εκχωρήσει κυριαρχικά δικαιώματα στον πάσα ένα.

Η εν λόγω επιδίωξη σε συνδυασμό με την έλλειψη διάθεσης για την ανάσχεσή της θα πρέπει να έχει γίνει αντιληπτή και εκτός συνόρων κάτι που αποτυπώνεται εύστοχα στο σκίτσο του “Economist” δείχνοντας τον σημερινό πρωθυπουργό της Ελλάδος ως καλό μαθητή που απολαμβάνει την ευαρέσκεια του προϊσταμένου του «της commission» μπροστά από ατάκτως ερριμένες «δομές» των λάθρο & στο βάθος κάποια εναπομείναντα ερείπια από το κλέος της Αρχαίας Ελλάδος.

Όπως γίνεται αντιληπτό αυτό σηματοδοτεί ότι στην υφήλιο η κατάσταση στη χώρα των αρχαίων Ελλήνων & των Ρωμαίων είναι γνωστή και δεν έχει διελαθεί της προσοχής των.

Εν τω μεταξύ  οι παραστάσεις του θεάτρου σκιών στα παλιά ανάκτορα συνεχίζονται κανονικώς χωρίς πιθανότητα βελτίωσης.

Τα μοντέλα συμπεριφοράς των πρωταγωνιστών του θεάτρου σκιών, αποδίδονται από όλους τους εκάστοτε Ομαδάρχες στις έγχρωμες αυλές των κομμάτων.

Βέβαια δεσπόζουν οι 2 πρωταγωνιστές δηλαδή ο Καραγκιόζης και ο Χατζηαβάτης, με αποτέλεσμα να έχουμε ΓΙΝΕΙ ΟΙ ΓΕΛΩΤΟΠΟΙΟΙ ΤΗΣ ΕΕ & ΤΟΥ ΝΑΤΟ.

Κραυγάζει από μακρυά η ανικανότητά τους και ίσως να μην είναι άσχετη η υπερδραστηριότητα που επιδεικνύει ο mr Ambassador επισκεπτόμενος από κοινοτάρχη μέχρι διοικητή πυροβολαρχίας για να συζητήσει μαζί τους θέματα ανάπτυξης αλλά και στρατιωτικής συνεργασίας.

Έτσι λοιπόν φτάσαμε στο σημείο, να μας επιβάλουν να είμαστε ΧΥΤΑ για θλιβερές υπάρξεις αλλά και για ανθρωποειδή 3 Ηπείρων που ο Χατζηαβάτης δέχεται να τους μονιμοποιήσει αρκεί να πάρει κάτι για να ταΐσει την ευγενή τάξη των εργολάβων.

Μέσα σ’ όλα αυτά παρατηρούμε ότι αλωνίζουν οι ποινικοί, να οργιάζει η μαφία με διασυνδέσεις στην εξουσία ενώ οι δήθεν αριστεροί ιδεαλιστές προοδευτικοί (όλων των κομμάτων) να προωθούν την κάθε είδους ομοφυλοφιλία & διαστροφή που στοχεύσουν στη διάλυση της ελληνικής κοινωνίας.

Να προσθέσουμε την de facto ανεξαρτησία του «κρατιδίου» των πανβαλκανικών γύφτων που κουβαλήθηκαν εδώ, κλέβουν, κάνουν παράνομο εμπόριο & λυμαίνονται γενικώς την κοινωνία ή να πούμε για τις κοινότητες των λάθρο που μόλις χθες ο αρχηγός των Πακιστανών ζητούσε δικαίωμα ψήφου για να εκλεγεί δήμαρχος της Αθήνας & κατηγορούσε το θίασο της κυβέρνησης για έλλειψη δημοκρατικότητας.

Καταλήγουμε:

Γύφτοι, λάθρο και κάθε παραβατική «συλλογικότητα» που έλεγε ο συμμαθητής μου ο Τόσκας, κάνουν ό,τι θέλουν και τον λογαριασμό να τον πληρώνει ο λαός… των εντίμων, των πατριωτών, των αληθινών χριστιανών και των μη δυναμένων να αποφύγουν τα “μέτρα” που επιβάλουν οι φίλοι σύμμαχοι & εταίροι στην κάθε γελοία «κυβέρνηση» που θα την επιλέξουν στο παρασκήνιο με μόνο κριτήριο την επιλογή ατόμων για να χρησιμοποιηθούν εκεί που τους βολεύει.

Και δεν πρόκειται περί «προτεκτοράτου» που από μόνη της η λέξη σημάνει ότι κάποια δύναμη προσφέρει προστασία.

Εδώ συμβαίνει το αντίθετο και ίσως αποτελέσει αντικείμενο μελέτης για τους ιστορικούς του μέλλοντος: άπειρες δυνάμεις έχουν πέσει πάνω σαυτήν τη «χώρα» με ένα και μόνο σκοπό, όχι τη προστασία της στα πλαίσια του ευρωπαϊκού ιδεώδους & ούτε στα πλαίσια της συμμαχίας αλλά όλοι στοχεύουν πως θα αρπάξουν ότι μπορέσουν πριν διαλυθεί και εισβάλει επίσημα και ανεμπόδιστα ο πας εις.

Δημήτρης Ζακοντίνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *