Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Διεθνή και Οικονομικά

Ζακοντίνος ΔημήτριοςΕπιμέλεια: Δημήτρης Ζακοντίνος

Στρατηγικός Αναλυτής

Ναι στον εξοπλισμό των Τούρκων

Ενημέρωση στους Αμερικανούς δημοσιογράφους έκανε ο Συντονιστής Στρατηγικής Επικοινωνίας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου John Kirby και η Υφυπουργός Αμύνης Celeste Wallander, κατά τη διάρκεια της οποίας υπήρξε η ακόλουθη ερώτηση/απάντηση για την Τουρκία:

Ερ.: Καθώς εξετάζετε την πώληση αμερικανικής κατασκευής οπλισμού που θα αποσταλεί στην περιοχή – προφανώς το διακύβευμα είναι μεγάλο κατά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Erdogan σήμερα. Αναρωτιέμαι πώς βλέπουν οι ΗΠΑ μια πιθανή πώληση F-16 στην Τουρκία – αν θα έχει στρατηγικό όφελος στην εποχή που διανύουμε και πώς οι ΗΠΑ σκέφτονται να προσέλθουν σε αυτή τη συνάντηση. Ευχαριστώ.

Υφυπουργός Αμύνης Wallander: Βεβαίως. Η Τουρκία, ξέρετε, είναι ένας πολύ ικανός, πολύ πολύτιμος στρατηγικός σύμμαχος στο ΝΑΤΟ. Και οι αμυντικές δυνατότητες τις Τουρκίας, ισχυρές αμυντικές δυνατότητες, συμβάλουν στις ισχυρές αμυντικές δυνατότητες του ΝΑΤΟ.

Ως εκ τούτου, το Υπουργείο Αμύνης των ΗΠΑ υποστηρίζει πλήρως τα σχέδια της Τουρκίας για  τον εκσυγχρονισμό του στόλου της των F-16. Τα σχέδια αυτά είναι σε αρχικό στάδιο. Και, ξέρετε, πρέπει να γίνει η επεξεργασία τους μέσω των διαδικασιών μας σύναψης συμβάσεων. Αλλά οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τον εκσυγχρονισμό του στόλου των μαχητικών της Τουρκίας γιατί αυτό είναι μία συνεισφορά στην ασφάλεια του ΝΑΤΟ και κατά συνέπεια στην αμερικανική  ασφάλεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *