Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδήλωση Ιεράς Συνόδου Εκκλησίας Ελλάδος.Στον Πειραιά για το 1821

Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της ΕλλάδοςΠαρασκευή 23 Απριλίου 2021, με ευθύνη της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς θα πραγματοποιηθεί η περιφερειακή εκδήλωση Αττικής της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως το 1821.

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Νέου Φαλήρου στις 11:00 ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ θα τελέσει Ιερό Μνημόσυνο του ήρωα της Ελληνικής Επαναστάσεως Γεωργίου Καραϊσκάκη πλησίον του σημείου όπου εφονεύθη στις 23 Απριλίου 1827.

Στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί – μέσω διαδικτύου – Επιστημονική Ημερίδα με θέμα τον αγώνα για την απελευθέρωση των Αθηνών, με έμφαση στη συμβολή του Καραϊσκάκη και του Μακρυγιάννη. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ και θα μιλήσουν εκτός άλλων και: ο Πολιτικός Επιστήμων κ. Κωνσταντίνος Χολέβας, ο διδάκτωρ νεώτερης ιστορίας του Tμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Ε.Κ.Π.Α. κ. Χαράλαμπος Μηνάογλου.

Πληροφορίες: στον διαδικτυακό ιστότοπο www.ekklisia1821.gr, της Εκκλησίας της Ελλάδος, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Twitter, Instagram, Youtube (@ekklisia1821).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *