Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκδρομή Φωνής σε Ζάχολη Κορινθίας..Παναγία Καταφυγίων – Άγιο Γεώργιο

IMG_1379Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022, ή Φωνή των Πειραιωτών IMG_1376διοργάνωσε άλλη μια παραμυθένια εκδρομή στην πανέμορφη, ειδυλλιακή και πολύ προσιτή Ζάχολη Κορινθίας.

IMG_1360Ότι και να πει κανείς γι’ αυτόν τον προορισμό, λίγο θα είναι, είναι ένας τόπος που συναντά κανείς μόνο στα παραμύθια και θέλει να τον ζήσει πραγματικά και IMG_1348μάλιστα πολλές φορές.

 

 

IMG_1415Ξεκινήσαμε νωρίς το πρωΐ από το Δημοτικό IMG_1419Θέατρο και μετά από μια ολιγόωρη στάση στον Ισθμό για καφεδάκι και πρώτη γνωριμία, φτάσαμε στο Δερβένι και από κει ανηφορίσαμε για την Παναγία των καταφυγίων, ένα εκκλησάκι κτισμένο μέσα σε τρύπες βράχων, όπου κατάφευγαν οι διωκόμενοι από τους τούρκους Έλληνες.

IMG_1420IMG_1424Φανταστικό μέρος, άγριο μα και ήμερο που τόχουν καθαγιάσει τόσοι και τόσοι ήρωες.

Συνεχίσαμε για τον Άη Γιώργη, τον πανάρχαιο ναό της Ζάχολης με τους 17 τρούλους, που συχνά χρησίμευε και για τόπο συνάντησης του Κολοκοτρώνη και οπλαρχηγών του Μοριά.

IMG_1426Τελικός προορισμός μας το ταβερνάκι ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ όπου IMG_1430περάσαμε το υπόλοιπο της εκδρομής μας, απολαμβάνοντας εδέσματα για Θεούς του Ολύμπου και για Πειραιώτες. Καλές τιμές, αφθονία κρασιού, εξυπηρέτηση πρώτη και όλα πήγαν καλά.

IMG_1435Μετά το φαγητό περίπατος στα γραφικά μονοπάτια του IMG_1439ποταμιού με τις λιμνούλες, τις παπίτσες και τα θεόρατα πλατάνια.

 

 

IMG_1444Νωρίς το απόγευμα, με την ψυχή και το σώμα γεμάτα ωραίες και ανεπανάληπτες εμπειρίες, επιστρέψαμε στον Πειραιά, προγραμματίζοντας την μελλοντική, σύντομα, νέα εξόρμησή μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *