Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

Χωρίς κατηγορία

ΕΛΛΗΝΕΣ: Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ.RODERICK BEATON

ζακοντίνοςΌλα ξεκίνησαν στα βουνά και τα νησιά της νοτιοανατολικής άκρης της Ευρώπης, πριν από περισσότερα από 3.000 χρόνια.”

Οι Έλληνες είναι η ιστορία ενός πολιτισμού που έχει συμβάλει περισσότερο από κάθε άλλο στον τρόπο με τον οποίο:

– σκεφτόμαστε. – μαθαίνουμε. – ψυχαγωγούμεθα. – κυβερνιώμαστε.

Οι Έλληνες έχουν συμβάλει περισσότερο από κάθε άλλο στον τρόπο με τον οποίο ζουν τώρα στη Δύση.

Είναι μια ιστορία που ταξιδεύει σε όλη την υδρόγειο εδώ & 4 χιλιάδες χρόνια, μεταφέροντάς μας από τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της Εποχής του Χαλκού του Αιγαίου, τους μύθους για τους αρχαίους Θεούς & ήρωες στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης σήμερα.

Στην Ελλάδα πλανάται η δόξα των αρχαίων πόλεων-κρατών της Αθήνας & της Σπάρτης, οι εκτεταμένες κατακτήσεις του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τα θεμέλια του πρώιμου χριστιανισμού, η χιλιόχρονη αυτοκρατορία των Βυζαντινών αλλά και οι εκ νέου ανακαλύψεις του πολιτισμού δηλαδή: της Αναγέννησης & του Διαφωτισμού που έχουν αφετηρία την αρχαία Ελλάδα.

Μια ιστορία εφευρέσεων, όπως το αλφάβητο, η φιλοσοφία και η επιστήμη, αλλά και της επανεφεύρεσης, καθώς οι Έλληνες προσαρμόστηκαν στις καταστροφικές αλλαγές και βρήκαν νέους τρόπους για να επιβιώσουν και να αφήσουν το στίγμα τους στον κόσμο γύρω τους. τουλάχιστον σήμερα, σε μια διασπορά απλωμένη σε πέντε ηπείρους.

28η Οκτωβρίου 1940: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

Επιμέλεια: Δημήτρης Ζακοντίνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *