Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά.Ναι στην Μουσική σε ανοικτούς χώρους

εμπορικός σήμαΟ Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά, με επιστολή του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Α. Γεωργιάδη, ζητά άρση του περιορισμού αναπαραγωγής μουσικής στις εκδηλώσεις σε ανοικτούς χώρους. Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Με δεδομένη την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων που διοργανώνουν δεξιώσεις σε ανοικτούς χώρους, θεωρούμε αδιανόητο τον περιορισμό που έχει τεθεί όσον αφορά στην αναπαραγωγή μουσικής, γεγονός που ουσιαστικά καθιστά σχεδόν αδύνατη την πραγματοποίηση οποιουδήποτε είδους εκδήλωσης, αφού δεν είναι ευκαταφρόνητος ο αριθμός των ενδιαφερόμενων που για τον συγκριμένο λόγο ακυρώνουν κρατήσεις.

Είναι επίσης αδιανόητο στις κοινωνικές εκδηλώσεις, που φιλοξενούν συγκεκριμένο ελεγχόμενο αριθμό καλεσμένων, να ισχύουν διαφορετικά μέτρα και σταθμά από τις αντίστοιχες συναυλιακές εκδηλώσεις.

Θα πρέπει ακόμη να ληφθεί υπόψιν ότι οι επιχειρήσεις διοργάνωσης δεξιώσεων σε ανοικτούς χώρους είναι αλληλένδετες και με πολλούς κλάδους του εμπορίου, όπως ανθοπωλεία, καταστήματα νυφικών, βαπτιστικών, ενδυμάτων, υποδημάτων κ.ά. που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης και βρίσκονται πλέον σε απόλυτο αδιέξοδο.

Αναμφίβολα η προστασία της δημόσιας υγείας αποτελεί την κορυφαία και κοινή προτεραιότητα όλων, όμως καθώς οι εμβολιασμοί προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς, θεωρούμε ότι θα πρέπει να αναθεωρηθούν κάποιες αποφάσεις και να οριστούν συγκεκριμένα μέτρα που θα συμβάλλουν στην επίλυση των τεράστιων δυσκολιών και πολυάριθμων προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε από την έναρξη της πανδημίας .

Επιπλέον, θα ήταν ωφέλιμο να υπάρξει ένας “οδικός χάρτης” για τους προσεχείς μήνες, καθώς η διοργάνωση οποιασδήποτε εκδήλωσης απαιτεί και το εύλογο διάστημα προετοιμασίας της».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *