Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εορτή Αγίου Βασιλείου..Στον ομώνυμο Ιερό Ναό Πειραιά

IMG_7124Η Δεσποτική Εορτή της Περιτομής του Χριστού και η μνήμη του Αγίου Βασιλείου Επισκόπου Καισαρείας εορτάστηκαν με λαμπρότητα στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς.

 

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Πειραιώς το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022, παραμονή της γιορτής το απόγευμα, τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πειραιά κ. Σεραφείμ, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο, ενώ την επαύριον, Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2023, το πρωΐ, ο κ. Σεραφείμ προέστη στην Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τελέστηκε πανηγυρικά Αρχιερατική Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου. Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η περιφορά της Ιεράς Εικόνος.

IMG_7117Ακολούθως στις 11:00 το πρωί στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς τελέστηκε η Δοξολογία για το Νέο Έτος στην οποία Χοροστάτησε, επίσης, ο κ. Σεραφείμ.

 

 

IMG_7115Προσήλθαμε και μεις την παραμονή της γιορτής το απόγευμα 31 Οκτωβρίου, για να ανάψουμε το κεράκι μας, να προσκυνήσουμε και να λάβουμε μέρος στις ιερές ακολουθίες.

Μεταξύ των πιστών διακρίναμε, εκτός άλλων και, τον Υφυπουργό κ. Κώστα Κατσαφάδο, τον Αντιδήμαρχο κ. Αντώνη Μοραντζή, την πολιτευτή, πρώην Αντιδήμαρχο κ. Μίνα Σαμαρά, τον Σύμβουλο κ. Γιάννη Αλιφραγκή, τις κυρίες και τους κυρίους: Ιωάννα Τσαγκαράκη, Κατερίνα Καραπιπέρη, Ακριβή Παπαδοπούλου = Κάραλη, Τάσο Μπούχλα, Παναγιώτη Πρεδάρη, Χαράλαμπο Μωϋσίδη, Γιώργο Ρούκα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *