Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εορτή Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα

 

αίγινα γιορτή 1 Συγκινητικές στιγμές στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Νεκτάριο.

Οι ακροατές των ραδιοφωνικών σταθμών έγιναν κοινωνοί των συγκινητικών στιγμών της Θείας Λειτουργίας που τέλεσε ο Μητροπολίτης Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου κεκλεισμένων των θυρών απουσία πιστών και με τη συμμετοχή λίγων ιερέων του νησιού.

Ιδιαίτερα την ώρα του κηρύγματος ο κ. Εφραίμ λύγισε μπροστά στη θέα  των αδειανών καθισμάτων και των κλειστών θυρών και δακρυσμένος θέλησε να αναλογιστεί την είσοδο του Αναστάντος Χριστού και την παρουσία του – κεκλεισμένων των θυρών – στους μαθητές του, μετά την Ανάσταση.

“Έτσι και σήμερα – είπε ο κ. Εφραίμ – η Θεία Χάρις εισέραίγινα γιορτή 2χεται κεκλεισμένων των θυρών μέσα στο ναό και είναι μαζί μας”. “Ας αφήσουμε σήμερα να μιλήσει ο Άγιος” τόνισε σε άλλο σημείο της συγκλονιστικής ομιλίας του, αναφερόμενος στον  “πνευματικό άνθρωπο” έτσι όπως τον περιγράφει στα κείμενα  του ο Άγιος Νεκτάριος” υπογραμμίζοντας ότι “σήμερα εορτάζουμε όχι τα 100 χρόνια από την κοίμηση του Αγίου, αλλά τα 100 χρόνια από τη γέννησή του στην αιωνιότητα”.

Κάνοντας συνεχείς αναφορές στη δοκιμασία που περνά η ανθρωπότητα πρόβαλε την μορφή του Αγίου και το παράδειγμά του αναφερόμενος στις αρετές του Αγίου αλλά και στις μεγάλες δοκιμασίες του που τις αντιμετώπισε με ανεξικακία, υπομονή, αγάπη, θυσίες και εγκαρτέρηση.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε Δέηση για τους ασθενείς συνανθρώπους μας.

Οι χιλιάδες ακροατές βίωσαν τις συγκινητικές στιγμές της μοναδικής αυτής Θείας Λειτουργίας που μπορεί να τελέστηκε κεκλεισμένων των θυρών και απουσία πιστών, όμως θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη και στις καρδιές όσων ακροατών την παρακολούθησαν  και των ιερέων που τη βίωσαν για τις υψηλές πνευματικές στιγμές της που χάρισε η Χάρη του Θεού.

Η επέτειος  των 100 χρόνων από την κοίμηση του Αγίου εορτάστηκε με τον πιο ουσιαστικό τρόπο. Με τη ανεπανάληπτη αυτή Θεία Λειτουργία, σταθμό για την πνευματική ανατροφοδότηση, τον στοχασμό, την περίσκεψη, τον προβληματισμό και τον επαναπροσδιορισμό απέναντι στα ουσιαστικά της ζωής μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *