Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επέκταση ΜΕΤΡΟ…σε Κερατσίνι – Δραπετσώνα, Πέραμα Σαλαμίνα

ΜΕΤΡΟΞανά στη Βουλή φέρνει η Βουλευτής Νίνα Κασιμάτη τον αποκλεισμό των δήμων Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Περάματος και Σαλαμίνας από τον σχεδιασμό της επέκτασης των σταθμών του ΜΕΤΡΟ στον Πειραιά, με Κοινοβουλευτική Αναφορά της που κατέθεσε για τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κ. Αχ. Καραμανλή, βάσει της με Α.Π. 01311022/31-10-2022 Επιστολής του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, και καλεί εκ νέου τον Υπουργό να ανταποκριθεί στο δίκαιο αίτημα, ειδικά μετά και την ολοκλήρωση της επέκτασης της Γραμμής 3 που ενώνει τη Νίκαια, τον Κορυδαλλό και τον Πειραιά με όλο το λεκανοπέδιο, εξαιρώντας όμως τους πολίτες του Περάματος, της Σαλαμίνας, του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας με αρνητικές συνέπειες για την οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική ανάπτυξη των περιοχών, καθώς και γενικότερα για την δικαιωματική ποιότητα ζωής όλων των πολιτών της Β’ Πειραιά, που συνεπάγεται η συγκοινωνιακή διασύνδεση με το Μετρό.

Αδιαμφισβήτητα η υπάρχουσα επέκταση αποτελεί ένα πολύ σημαντικό έργο για όλους τους κατοίκους και ιδιαίτερα για τους κατοίκους και τους δημότες των πόλεων στις οποίες εκτείνεται η Γραμμή 3, όμως διαπιστώνεται καθημερινά ότι οι συνθήκες για τις εξαιρούμενες περιοχές δεν έχουν αλλάξει ιδιαίτερα. Δηλαδή για το Κερατσίνι, τη Δραπετσώνα, το Πέραμα και τη Σαλαμίνα, περιοχές της Περιφέρειας της Αττικής με εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους, με πάρα πολλές επιχειρήσεις και επαγγελματίες και με χιλιάδες εργαζόμενους που απασχολούνται σε όλη την Αττική, το πρόβλημα της μετακίνησης, της εξυπηρέτησης και της ανάπτυξης, παραμένει το ίδιο στάσιμο.

Στο ΜΕΤΡΟ της νέας εποχής που έρχεται, πρέπει όλοι οι πολίτες, να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες μετακίνησης.

Καταλήγοντας, το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Κερατσινίου-Δραπετσώνας δηλώνει πως ευελπιστεί και απαιτεί, στο νέο σχεδιασμό της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ για την επέκταση του μετρό, να συμπεριληφθούν και οι εξαιρούμενες περιοχές της Β’ Πειραιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *