Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά.Ικανοποίηση των αιτημάτων των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων της φροντιστηριακής εκπαίδευσης

βουτσινάςΟ Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Ιωάννης Βουτσινάς απέστειλε Επιστολή – Αίτημα στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνη Γεωργιάδη, με κοινοποίηση στους συναρμόδιους Υπουργούς ζητώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων της φροντιστηριακής εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του ΕΕΠ, αναφέρει ότι « για την συμμετοχή στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4 το βασικό κριτήριο που είναι η απασχόληση εργαζομένων την 1η Σεπτεμβρίου 2020, αδικεί κατάφωρα τον κλάδο των φροντιστηρίων και γενικότερα της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, καθότι η ουσιαστική δραστηριοποίηση των φορέων αυτών ξεκινά μετά τις 10 Σεπτεμβρίου. Επίσης ο κλάδος των Φροντιστηρίων και γενικότερα της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, πρέπει να ενταχθεί στους προς ενίσχυση πληττόμενους από την πανδημία κλάδους και οι Επιστήμονες Εκπαιδευτικοί Φροντιστές να ενισχυθούν οικονομικά, όπως άλλωστε ίσχυσε και τον Απρίλιο 2020, μαζί με τους μηχανικούς, δικηγόρους και οικονομολόγους, από τον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας υπέρ των Αυτοτελώς και Ανεξαρτήτως Απασχολούμενων που έχει συσταθεί στον ΟΑΕΔ».

Ο Πρόεδρος του ΕΕΠ επισήμανε ότι «με δεδομένη την οικονομική ζημιά που έχει υποστεί ο ευαίσθητος κλάδος της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης λόγω της υγειονομικής κρίσης, παλεύοντας να στηρίξει το Εκπαιδευτικό Σύστημα της πατρίδας μας, επενδύοντας σε σύγχρονες τεχνολογίες στο τομέα της τηλεκπαίδευσης, θεωρούμε αυτονόητο, εύλογο και δίκαιο να ικανοποιήσετε τα αιτήματά του».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *