Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εταιρία Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά

Εταιρία Γραμμάτων & Τεχνών ΠειραιάΔευτέρα 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 17:30, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, η Εταιρία Γραμμάτων & Τεχνών Πειραιά, διοργανώνει την παρουσίαση της πρώτης ομοιοτυπικής – ομοιογραφικής έκδοσης του βιβλίου με τίτλο: «Τα Απομνημονεύματα περί της Φιλικής Εταιρίας» του Εμμανουήλ Ξάνθου, έκδοση 1845, Αθήνα, το οποίο της παραχώρησε το Αρχείο Ελληνικών Γραμμάτων «Γεώργιος Λεβιθόπουλος» και το επιμελήθηκαν οι εκδόσεις «ΚΟΥΡΟΣ» Δημήτρης Φίκυρης.

Το βιβλίο αυτό είναι μια ακόμη ευγενική έκφραση στήριξης του Πολιτισμού από τον Πρόεδρο του Ε.Β.Ε.Π. κ. Βασίλη Κορκίδη και το Δ.Σ. που ανέλαβαν την έκδοσή του. Είναι ένας φόρος τιμής προς στους Έλληνες Εμπόρους και ιδρυτές της Φιλικής Εταιρίας οι οποίοι θυσίασαν ζωές και περιουσίες για την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους κατακτητές.

Η παρουσίαση θα γίνει από το μέλος κ. Γεώργιο Δουδούμη, Συγγραφέα-Λογοτέχνη π. Οικονομικό Διπλωμάτη της Ελλάδος και συγχρόνως θα αναμεταδίδεται στην νοηματική.

Την εκδήλωση θα «γεμίσει» με την εξαιρετική μουσική του το μέλος Δημήτρης Λαουτάρης.

Θα ακολουθήσουν τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου των Φιλικών στην πρόσοψη του Μεγάρου του ΕΒΕΠ, τα οποία είναι μια συνεργασία του ΕΒΕΠ με τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά, με την ευκαιρία του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *