Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ζεν μπάνιο και χορτόψαρο στην Κατσαδιά στους Λειψούς

λειψοίΑν έχεις χάσει τον εαυτό σου, θα τον βρεις λογικά στην Κατσαδιά στους Λειψούς, όχι στην ομορφότερη παραλία που έχεις πάει ποτέ στη ζωή σου, αλλά απ’ τις πιο ζεν που θα συναντήσεις. Μέσα στο γενικότερο χαλαρό κλίμα των Λειψών, που θες δεν θες σε παρασύρει στην αβάσταχτη ελαφρότητα του ελληνικού καλοκαιριού, η Κατσαδιά σου ανοίγει πόρτα για να πετάξεις όλα τα βάρη, με την πρώτη βουτιά στα καθαρά και δροσερά νερά της. Εκεί θα διαβάσεις το βιβλίο σου, στις σκιές που δημιουργούν φυσικά τα δέντρα πίσω απ’ την παραλία και όταν μεσημεριάσει και αναζητήσεις κάτι που θα κατευνάσει την πείνα σου, θα κάνεις 20 το πολύ 40 βήματα, θα ανέβεις μερικά σκαλιά και θα βρεθείς στην αυλή του bar-restaraunt Dilaila. Ένα ωραίο οικογενειακό μαγαζί με παράδοση, που σέβεται το παρελθόν, χωρίς ωστόσο να αγνοεί το παρόν. Η ομώνυμη σαλάτα θυμίζει χωριάτικη με λειψιώτικο κατσικίσιο τυρί, κολοκύθι και κρουτόν, η πρωτότυπη καρπουζοσαλάτα συνδυάζει τη δροσιά του καρπουζιού με την αλμύρα της φέτας και των λοιπών λαχανικών, ενώ όλες σχεδόν οι σαλάτες έχουν φρούτα όπως πεπόνι, σύκο, αχλάδι ή πορτοκάλι, που δίνουν μια ξεχωριστή μελωδία γεύσεων.

Σημαντική σημείωση, πως όλα τα μυρωδικά και σαλατικά εποχής είναι απ’ τον κήπο που θα δεις στην αυλή, λίγα μέτρα από τα τραπέζια. Το χορτόψαρο (τσιγαριαστά χόρτα απ’ τον κήπο που λέγαμε, ντομάτα, ταρτάρ τόνου και σάλτσα εσπεριδοειδών) είναι απ’ τα πιο δυνατά πιάτα του μαγαζιού, όπως και το καλαμάρι καρπάτσιο, ενώ η τρελοφέτα λαχανικών είναι αυτό ακριβώς που διαβάζεις και θες αμέσως να παραγγείλεις. Εκεί θα χορτάσεις επίσης από λειψιώτικη φιλοξενία και θα φροντίσουν γι’ αυτό οι άνθρωποι του μαγαζιού, που τους βγαίνει τόσο αυθόρμητα και αληθινά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *