Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Η Ελληνογαλλική συμφωνία τείχος στον παρανοϊκό  Ερντογάν(11/10/2021)

Γεώργιος Τρανταλίδης-Επ’ ευκαιρία της υπογραφείσας Ελληνογαλλικής συμφωνίας, επισημαίνω πως δεν βρέθηκε ούτε ένας υπουργός Άμυνας, ούτε ένας δημοσιογράφος, να υπενθυμίσουν στον ελληνικό λαό την γύμνια των Ε.Δ. στην εποχή των απάτριδων – προδοτών: Άκη, Παπαντωνίου, Σμπώκου με τα δις μίζες και τον Σημίτη να βλέπει τις μίζες να περνούν. Εάν ήσαν αυτοί στην εξουσία τώρα, οι Τούρκοι θα είχαν καταλάβει το μισό Αιγαίο. Παραβίασαν κατάφωρα την επιταγή του Πλάτωνος (Πολιτεία, Γ’, 395 β και Δ , 421 α) για τους πραγματικούς φύλακες της Πολιτείας: «τοὺς  φύλακας ἡμῖν… δεῖν εἶναι δημιουργοὺς ἐλευθερίας τῆς πόλεως πάνυ ἀκριβεῖς.» (Οι φρουροί μας πρέπει …αποκλειστική δουλειά τους να έχουν την υπεράσπιση της ελευθερίας μας). Το 1997 το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Άγκυρας έφθανε τα 40 δις δρχ ενώ το δικό μας μόλις τα 2,5 δις. Οι αμυντικές δαπάνες το 2021 έχουν φτάσει στα 17 δις και οι δικές μας τα 5,4 δις.

50 χρόνια μετά την εισβολή στην Κύπρο οι υπουργοί Άμυνας, δεν έβαλαν μυαλό και ακολούθησαν την παθητική στάση του κατευνασμού, που ήταν η ταφόπλακα για τον εξοπλισμό των Ε.Δ. 50 χρόνια η Τουρκία εξοπλίζεται για να υλοποιήσει το όραμα της γαλάζιας πατρίδας που έχει κατακτητικές, νεοθωμανικές, επεκτατικές βλέψεις. Ο παρανοϊκός Ερντογάν 18 χρόνια στην εξουσία έχει αναπτύξει αμυντική βιομηχανία και κάνει και εξαγωγές. Παράγει μη επανδρωμένα αεροσκάφη και προσπαθεί να κατασκευάσει μαχητικά την επόμενη δεκαετία.

Όταν έχεις εισβολή στην Κύπρο, την Στρατιά του Αιγαίου στα παράλια, όταν τα νησιά απειλούνται, φυσικό είναι να είναι αδιανόητη η αποστρατικοποίηση τους. Η απειλή όμως είναι και στα λόγια, όταν δηλ. Τούρκοι αξιωματούχοι δηλώνουν με θράσος πως θα μας πνίξουν στο Αιγαίο κλπ. Είμαστε η μόνη χώρα που αντιμετωπίζει επισήμως απειλή πολέμου (casus belli) και λόγω αναρίθμητων παραβιάσεων εναερίου και θαλάσσιου χώρου. Ο Ερντογάν ποτέ δεν έκρυψε τις φιλοδοξίες του για αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Βρίζει με χυδαίους χαρακτηρισμούς τον Γάλλο πρόεδρο αποκαλώντας τον «ανίκανο φιλόδοξο», τον Αιγύπτιο «τύραννο» και τον Ισραηλινό «τύραννο που σφαγιάζει παιδιά». Σε εμάς, δυστυχώς και στα εθνικά θέματα, υπάρχει διχόνοια , μεμψιμοιρία , γκρίνια με το «επιχείρημα», πως με τη συμφωνία αυτή, η Ελλάδα θα γεμίσει … φέρετρα. Το δίδαγμα είναι πως οι πολιτικοί πριν μπουν στη Βουλή πρέπει να εξετάζονται στο κεφάλαιο της Ιστορίας : «Οι εμφύλιοι». Αυτοί μας πήγαν 500 χρόνια πίσω.

Η πολυσήμαντη διμερής αμυντική συμφωνία με την Γαλλία προκάλεσε σοκ στον Ερντογάν και ήταν ευλογία για την Ελλάδα. Η στάση της Ελλάδας πρέπει να είναι αρνητική για την προσφυγή στη Χάγη, εκτός εάν η Τουρκία υπογράψει την Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Θα ήταν ευλογία εάν είχαμε γείτονες ένα πολιτισμένο λαό (Αυστριακούς – Γάλλους κλπ) οπότε και τα δις θα προορίζονταν όχι για εξοπλισμούς αλλά για παιδεία και υγεία. Η Τουρκία δυστυχώς είναι η κατάρα του έθνους μας. Με τον παρανοϊκό Ερντογάν, που ειδικεύεται στις γενοκτονίες, πρέπει να είσαι πάντα πάνοπλος και έτοιμος. Γνωστή άλλωστε η προτροπή του Ι. Καίσαρα «Si vis pacem, para bellum»,  (εάν θέλεις ειρήνη προετοίμαζε πόλεμο).

 

Γεώργιος Τρανταλίδης- Δικηγόρος

Τηλ. 210 – 4127088  κιν. 6946-464125

email: info@tralaw.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *