Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της Φωνής..Αγκινάρες γεμιστές με τυρί και μπέικον

αγκινάρεςΥλικά: 750 γρ. αγκινάρες, κατεψυγμένες, 100 γρ. μπέικον, σε φέτες, 100 γρ. τυρί κρέμα, 150 γρ. mix τυριών, αλάτι, πιπέρι, 2 κ.σ. μουστάρδα, απαλή, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά, 50 γρ. φρυγανιά τριμμένη.

Εκτέλεση: Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να βράσει. Ρίχνουμε τις αγκινάρες και βράζουμε για 20 λεπτά. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.

Κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής τις βάσεις από τις αγκινάρες ώστε να μπορούν να σταθούν καλύτερα. Μεταφέρουμε τις αγκινάρες σε ένα μπολ. Χοντροκόβουμε τις βάσεις και τις ρίχνουμε σε ένα δεύτερο μπολ.

Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το ρίχνουμε στο μπολ με τις βάσεις από τις αγκινάρες. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, 100 γρ. mix τυριών, το αλάτι, το πιπέρι και τη μουστάρδα, ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι, και αφήνουμε στην άκρη.

Πασπαλίζουμε τις αγκινάρες με αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και την πάπρικα, και ανακατεύουμε ανακινώντας το μπολ. Προσθέτουμε τη φρυγανιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να παναριστούν καλά.

Τοποθετούμε σε ένα ταψί ένα φύλλο λαδόκολλας. Μεταφέρουμε τις αγκινάρες στο ταψί με την εσωτερική μεριά τους προς τα πάνω και τις γεμίζουμε με τη γέμιση. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο mix τυριών, μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο, και ψήνουμε για 25-30 λεπτά. Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και σερβίρουμε με ρόκα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *