Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της Φωνής.Κολιοί στο φούρνο με κρεμμύδια, μουστάρδα, θυμάρι

Υλικά για 4 μερίδες:

κολιοί4 κολιοί μεριδιάρικοι (περίπου 300 γρ. έκαστος) ή 8 μικρότεροι, καθαρισμένοι, 2 σκελίδες σκόρδου, κομμένες σε φετάκια, 4 δαφνόφυλλα, 1 κουτ. γλυκού μουστάρδας, διαλυμένη σε ένα μπολ με το χυμό από 1/2 λεμόνι και 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, 1/2 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι, τριμμένο, 60 ml ελαιόλαδο, 4 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες, αλατοπίπερο κατά βούληση.

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C. Αλείφουμε εσωτερικά και εξωτερικά τα ψάρια με το μείγμα της μουστάρδας, πασπαλίζουμε με το θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε στην κοιλιά κάθε ψαριού από ένα δαφνόφυλλο και 2 – 3 φετάκια σκόρδου.

Στρώνουμε στο ταψί τα κρεμμύδια και ρίχνουμε λίγο νερό (με προσοχή να μη σκεπάσει τα κρεμμύδια). Βάζουμε από πάνω τα ψάρια, περιχύνουμε με τα 60 ml ελαιόλαδο, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο ειδικό για ψήσιμο στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα ψάρια.

Τα κρεμμύδια θα είναι σχετικά ωμά (παίζουν το ρόλο του «υποστρώματος» – για να ακουμπήσουν τα ψάρια και να νοστιμίσουν), οπότε αν θέλουμε να τα φάμε μαζί με τα ψάρια τα ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά στις αντιστάσεις ή τα ροδίζουμε κάτω από καυτό γκριλ.

Σερβίρουμε τα ψάρια και τα συνοδεύουμε με μια σαλάτα με αρμυρίκια, ελιές και κάππαρη ή βλίτα βραστά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *