Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η Συνταγή της Φωνής..Τάρτα μήλου με ξηρούς καρπούς

ΤΑΡΤΑΥλικά: 500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο), 250 γραμμάρια μαργαρίνη, 220 γραμμάρια ζάχαρη, 1 μικρό ποτήρι κονιάκ, 5 μήλα ψιλοκομμένα (χωρίς φλούδα), 150 γραμμάρια καρυδόψιχα, 150 γραμμάρια ανάλατα αμύγδαλα, 150 γραμμάρια σταφίδες, 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη (για τα μήλα), 1 κουταλιά της σούπας αλεσμένη κανέλα (για τα μήλα), λίγο αλεσμένο γαρύφαλλο, ζάχαρη άχνη (για το πασπάλισμα).

Εκτέλεση: Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλο σε κομματάκια ή τα περνάμε από το χοντρό τρίφτη και, μετά, τα ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ με την καστανή ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο και τους ξηρούς καρπούς.

Χτυπάμε στο μίξερ (με τους γάντζους) τη μαργαρίνη σε κομματάκια και τη ζάχαρη στη μεσαία ταχύτητα, μέχρι να ενωθούν. Προσθέτουμε το κονιάκ και το κοσκινισμένο αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο.

Ζυμώνουμε τη ζύμη στο χέρι, μέχρι να γίνει σφιχτή, τη χωρίζουμε στα δύο και απλώνουμε το ένα μισό σε ένα ταψάκι ή τσέρκι, αλειμμένο με μαργαρίνη. Εάν δούμε ότι η ζύμη τρίβεται πολύ, την απλώνουμε μαλακά.

Βάζουμε στη μέση τα μήλα και απλώνουμε από πάνω την υπόλοιπη ζύμη. Μπορούμε, επίσης, να πλάσουμε μπαστουνάκια και να τα τοποθετήσουμε από επάνω χιαστί ή, αν η ζύμη παραείναι σφιχτή, να την τρίψουμε με τα χέρια σε όλη την επιφάνεια, για να γίνει σαν crumble, όταν ψηθεί.

Ψήνουμε την τάρτα στους 160°C για 30 περίπου λεπτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *