Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

Διατροφή και υγεία

Η Συνταγή της Φωνής.Ψητές γλυκοπατάτες με ρεβίθια

ρεβίθιαΥλικά: 1 kg βρασμένα ρεβίθια, 2 κ. σούπας ελαιόλαδο, 1 κ. γλυκού κύμινο, 1 κ. γλυκού αλάτι, 1 κ. γλυκού πιπέρι, 4 γλυκοπατάτες, 1 φλ. Γιαούρτι, 1/2 ματσάκι κόλιανδρος, χυμός από 1/2 λεμόνι, 2 σκελίδες σκόρδο, αλάτι, πιπέρι.

Παρασκευή: Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και με ένα πιρούνι τρύπησε την επάνω πλευρά κάθε γλυκοπατάτας.

Σε ένα μπολ ανακάτεψε τα ρεβίθια με το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο και άπλωσέ τα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

Ψήσε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντάς τα τακτικά, ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.

Αφαίρεσε τα ρεβίθια από το φούρνο και βάλε τις γλυκοπατάτες στην επάνω θέση του φούρνου και ψήσε για 40 με 50 λεπτά.

Στο μπλέντερ χτύπησε το γιαούρτι με τον κόλιανδρο, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και αλατοπίπερο.

Με ένα μαχαίρι άνοιξε μια μεγάλη σχισμή σε κάθε γλυκοπατάτα, γέμισέ τες με τα ρεβίθια και περίχυσέ τες με τη σος γιαουρτιού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *