Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

Διατροφή και υγεία

Η Συνταγή της Φωνής

122112Βασιλόπιτα

Υλικά: 6 αβγά, 2 ½ φλ. αλεύρι φαρίνα, 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ, 1 ¼ φλ. ηλιέλαιο, 2 φλ. ζάχαρη, 1 φλ. γάλα, 1 φλ. χυμό πορτοκάλι, 2 κουταλιές κονιάκ, 1 πορτοκάλι, το ξύσμα.

Εκτέλεση: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το λάδι και τη ζάχαρη. Χτυπάτε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα.

Προσθέτετε έναν έναν τους κρόκους και στη συνέχεια βάζετε το γάλα, το χυμό, το κονιάκ και το ξύσμα. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνετε στο μίγμα των κρόκων εναλλάξ το αλεύρι με τη μαρέγκα, διπλώνοντας απαλά με μια σπάτουλα.

Απλώνετε το μίγμα σε ταψί με διάμετρο 30 εκ., βάζετε το φλουρί (τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο) και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50-55 λεπτά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *