Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της Φωνής

Ραγού με Φασόλια Χάντρες και Μάραθο

fasolia-1260x711Υλικά: Ελαιόλαδο40 γρ, Σέλινο 30 γρ, Φινόκιο    150 γρ, Πάστα Σκόρδο 15 γρ, Πανσέτα 50 γρ, Φασόλια Χάντρες 400 γρ, Τοματίνια150 γρ, Ξύδι 20 γρ,

Για την Γκρεμολάτα: Φρέσκος Βασιλικός 30 γρ, Μαϊντανός (φρέσκος) 30 γρ, Σκόρδο 10 γρ, Ξύσμα λεμονιού 1 τεμ.

Για το σερβίρισμα: Ψωμί Φρυγανισμένο, Γραβιέρα τριμμένη

Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε και ψιλοβράζουμε τα φασόλια. Κόβουμε σε καρέ το σέλινο και το φινόκιο και τα τοματίνια στη μέση. Σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε με ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σέλινο και το φινόκιο για 5 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε το σκόρδο και την πανσέτα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα φασόλια, τα τοματίνια, τη σάλτσα τομάτας, το ξύδι και το ζωμό, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Τέλος, καρυκεύουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Για την Γκρεμολάτα

Ψιλοκόβουμε κι ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, προσέχοντας τα μυρωδικά να μην έχουν καθόλου υγρασία και αποφεύγοντας τη χρήση της ειδικής πρέσας σκόρδου για να μη γίνει η γκρεμολάτα σαν πάστα, καθώς θα χρειαστεί να πασπαλίσουμε το μείγμα.

Για το σερβίρισμα

Σερβίρουμε το ραγού σε μπολ, πασπαλίζουμε από πάνω την γκρεμολάτα και τελειώνουμε με την τριμμένη γραβιέρα και το φρυγανισμένο ψωμί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *