Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

Διατροφή και υγεία

Η Συνταγή της Φωνής

Κροκέτες πατάτας

κροκέτες πατάταςΥλικά: 300 ml (1 ½ φλιτζ. τσαγιού) γάλα, 100 ml (½ φλιτζ. τσαγιού) νερό, 65 γρ. (3 κουτ. σούπας) βούτυρο ή μαργαρίνη, 1 φάκελος Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ, 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο, 1 αυγό, λίγο Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τρίμμα φρυγανιάς, ελαιόλαδο.

Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκι, βάζετε το νερό και το γάλα και όταν πάρουν βράση, το κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το περιεχόμενο ενός φακέλου Πουρές Πατάτας. Προσθέτετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη, το μπέικον και ανακατεύετε καλά. Πλάθετε μπαλίτσες με το μίγμα και τις περνάτε πρώτα από το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, μετά από το αυγό και τέλος από το τρίμμα φρυγανιάς. Τέλος, τηγανίζετε με μπόλικο λάδι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *