Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

Διατροφή και υγεία

Η συνταγή της Φωνής

Γαριδομακαρονάδα

γαριδομακαρονάδαΥλικά για 4 μερίδες: 1 πακέτο (500 γρ.) Σπαγγετίνη, 500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες με το κεφάλι τους, 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 1 σκελίδα σκόρδο, 500 γρ. ντομάτες τριμμένες, 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας, 1 κουτ. γλυκού ξερό βασιλικό, 1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι, ½ φλιτζάνι λευκό κρασί, 1 κουτ. σούπας ζάχαρη, 2 κουτ. σούπας κρέμα βαλσάμικου, Ελαιόλαδο, Αλάτι, Πιπέρι, Φρέσκα μυρωδικά για γαρνιτούρα.

Εκτέλεση: Σοτάρουμε για 3 λεπτά σε δυνατή φωτιά, τα κεφάλια από τις γαρίδες, το κρεμμύδι και το σκόρδο, σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας, τον ξερό βασιλικό, το θυμάρι, την ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε την σάλτσα για 15 λεπτά.

Όταν μαγειρευτεί, βγάζουμε τα κεφάλια από τις γαρίδες, προσθέστε την κρέμα βαλσάμικου και ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο τηγάνι, σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο τα σώματα από τις γαρίδες και αλατοπιπερώνουμε. Ταυτόχρονα, βράζουμε τα ζυμαρικά και τα στραγγίζουμε.

Τέλος, ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με την σάλτσα, προσθέτουμε τα θαλασσινά και γαρνίρουμε με φρέσκα μυρωδικά της αρεσκείας μας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *