Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της Φωνής

Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές, ψητές

Υλικά: πιπεριές Φλωρίνης: 1 κιλό, κόκκινες, λευκά τυριά (φέτα, μυζήθρα, χαλούμι): 1/2 κιλό, μαϊντανός: 2-3 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένος, αλάτι: λίγο, πιπέρι: φρεσκοτριμμένο, λάδι: 1/2 φλιτζάνι.

Εκτέλεση:

Πλένετε καλά τις πιπεριές, κόβετε το κοτσάνι και τις καθαρίζετε από τους σπόρους τους. Τις αλατίζετε ελαφρά, τις αλείφετε με λίγο λάδι και τις ψήνετε για 10’ στο γκριλ να μαλακώσουν (σε μια άκρη, βάζετε και τα κοτσάνια να ψηθούν και αυτά).

Κόβετε τα τυριά σε μικρά μπαστουνάκια ή κυβάκια, τα ανακατεύετε με λίγο λάδι, πιπέρι και το μαϊντανό και γεμίζετε με το μείγμα αυτό τις πιπεριές.

Ξαναβάζετε σε κάθε πιπεριά το κοτσάνι της και κλείνετε συγκρατώντας με οδοντογλυφίδες. Τις ψήνετε αφού τις περιχύσετε με το υπόλοιπο λάδι μέχρι να μαλακώσουν πολύ. (αν θέλετε στην αρχή τις έχετε σκεπάσει με αλουμινόχαρτο, το οποίο αφαιρείτε στο τέλος).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *