Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της Φωνής

Κοκκινιστή σούπα τραχανά

ΥΛΙΚΑ: 300 γρ. ξινό τραχανά, ψιλό, 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο, 400 γρ. ντομάτα κονκασέ, 1320 ml ζωμό λαχανικών, 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας, 1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή, Αλάτι, Πιπέρι, Ελαιόλαδο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να κάψει. Μόλις κάψει, ρίχνουμε μέσα λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει. Έπειτα, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον τραχανά, την ντομάτα κονκασέ, το ζωμό λαχανικών, τον πελτέ ντομάτας, την πάπρικα, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τη σούπα να βράσει για 10-15 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμη η σούπα, τη σερβίρουμε ζεστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *