Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚΑΡΑΪΚΑΚΕΙΑ 1999-2019.Σύνδεσμος Νέου Φαλήρου

καραϊσκάκεια 2Επί είκοσι συνεχή έτη ο Σύνδεσμος Νέου Φαλήρου με την συμπαράσταση του Δήμου Πειραιά διοργανώνει τα Καραϊσκάκεια. Η εκδήλωσή μας αυτή σκοπό έχει να θυμίσει σε όλους την αθανασία της Ελληνικής φυλής.

Να θυμίσει τη ζωοποιό δύναμη, το πάθος για την ελευθερία, τη φλόγα της ψυχής του Καραϊσκάκη και την αγάπη του για την πατρίδα που τον έσπρωξαν σε έργο υπεράνθρωπο και στην ύστατη θυσία.

Η πιο συμβολική τελετή, η πιο ιερή στιγμή αυτών των εκδηλώσεων  είναι η στιγμή που τα παιδιά μας στέφουν τους τάφους του Ήρωα και των συναγωνιστών του. Είναι η στιγμή που η ψυχή των νέων Ελλήνων συναντά την ψυχή του Καραϊσκάκη και παίρνουν απ’ αυτήν τη λαμπάδα της ελευθερίας για να τη διατηρήσουν άσβεστη και να την παραδώσουν στις γενιές που ακολουθούν. Εκείνη τη στιγμή στις καρδιές όλων φουντώνει η αγάπη για την Ελλάδα, για το μεγαλείο της για την αιώνια δκαραϊσκάκεια 1όξα της.

Είναι η ίδια αγάπη που εγκαρδίωσε τον Καραϊσκάκη, η ίδια λατρεία που παλαιότερα εμψύχωνε τον τελευταίο υπερασπιστή της Κωνσταντινούπολης, τον μαχητή των Περσικών πολέμων και τον αγωνιστή του Σαράντα. Έτσι το πνεύμα του Καραϊσκάκη ξαναζεί στις ψυχές μας, παντοτινή εγγύηση για μια Ελλάδα ελεύθερη!

Δυστυχώς πέρυσι και φέτος αναγκαστήκαμε να ματαιώσουμε και να αναβάλλουμε την εκδήλωσή μας.

Ευελπιστούμε ότι ο Θεός θα μας δώσει την ευκαιρία να εορτάσουμε και πάλι όλοι μαζί τον Δικό μας Ήρωα!

Τον Γεώργιο Καραϊσκάκη του Μαυρομματιού, της Σαλαμίνας, του Νέου Φαλήρου, της Ελλάδας, της Οικουμένης!

Ρούλα Λαγκαδιανού

Πρόεδρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *