Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

«ΜΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ» ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΚΟΤΣΟΛΑΚΟΣ

IMG_0028Την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου ώρα 8:00 μμ, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια, στην Gallery Art Prisma Πειραιά, της ατομικής έκθεσης ζωγραφικής του γνωστού, καταξιωμένου ζωγράφου Γεράσιμου Κοτσολάκου.

H Gallery Art Prisma μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου 2022, εκθέτει μια έργων του ζωγράφου Γεράσιμου Κοτσολάκου, ενός ζωγράφου με έντονη εμπρεσιονιστική γραφή.

IMG_0029Ο Σκηνοθέτης Λάκης Παπαστάθης αναφέρει στον πρόλογο του καταλόγου: Το «φως στα έργα που τρυπάει τα σωθικά και τον αμφιβληστροειδή του ματιού του. Κι αυτό το βλέπεις στη ζωγραφική του καθώς το φως δεν στέκεται αλλά κινείται με ένταση, παρακινώντας τον μουσαμά. Ο Γεράσιμος Κοτσολάκος βρίσκει το τρόπο να συνομιλεί πνευματικά με την ιστορία αλλά και τα σύγχρονα ρεύματα της ζωγραφικής, ζωγραφίζει κυρίως τα πρόσωπα που αγαπάει, εκείνα που ανεβαίνουν τα πολλά σκαλιά μέχρι τη σοφίτα του στην οδό Παγγαίου στο Περιστέρι, και κάθονται στην παλιά σιδερένια καρέκλα, που είναι στημένη δύο μέτρα μπροστά από το καβαλέτο του, είναι ο καλλιτέχνης που ζει κάπως απομονωμένος, έτσι βιώνει τη προσωπική του ζωγραφική περιπέτεια»

IMG_0039Ο Γεράσιμος Κοτσολάκος ένας καλλιτέχνης λιτός και δωρικός έτσι όπως τον περιγράφει ο ζωγράφος ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΚΡΗΣ στο κατάλογο της έκθεσης «Ζωγραφική Περιπέτεια» και συνεχίζει «σκαλίζει με δύναμη τη φόρμα μέχρι να την ματώσει. Οι φαινομενικά ακατέργαστες εικόνες που αναγκάζουν το βλέμμα, ξεπερνώντας το αρχικό του ξάφνιασμα, να παρακολουθήσει τις σταδιακά αποκαλυπτόμενες πολλαπλές αναγνώσεις της ζωγραφικής του. Πιστεύω πως η δουλειά του Γεράσιμου Κοτσολάκου αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση για τα Ελληνικά δεδομένα, εξπρεσιονιστικής «εκτόνωσης».

Ο ζωγράφος αναφέρει για την δουλειά του «Πολλά πορτρέτα είναι των φίλων μου, σαν όλοι τους να αποτελούν τη μεγάλη τοιχογραφία της ζωής μου, έτσι πολλές φορές τους φαντάζομαι με τον τρόπο που τους έχω ζωγραφίσει και όχι όπως τους βλέπω (με τα μάτια μου)».

Ο δάσκαλός του Χρόνης Μπότσογλου σχολιάζει τη δουλειά του «Κάθε πινελιά είναι ένα δομικό στοιχείο, χρώμα, σχέδιο, με το οποίο κτίζει την εικόνα του. Από τη φύση -μοντέλο μελετά τη δομή την οποία με αδρές πινελιές μετουσιώνει σε αίσθηση. Αυτή η αίσθηση αναφέρει, χωρίς να περιγράφει, την πηγή αφετηρίας της. Αλλά κυρίως αυτή η αίσθηση του που διαφοροποιεί από τους άλλους και τον ορίζει ως άνθρωπο. Ο Γεράσιμος Κοτσολάκος τελείωσε και την Αρχιτεκτονική και καταλαβαίνει πολύ καλά τη δομή των πραγμάτων και σε αυτή στηρίζει την ζωγραφική του».

Για τον Γεράσιμο Κοτσολάκο η ζωγραφική είναι ένα ταξίδι ζωής γεμάτο περιπέτειες.

Προσήλθαμε στα εγκαίνια της έκθεσης και ειλικρινά εντυπωσιαστήκαμε από την δουλειά του Γεράσιμου, ενός ανθρώπου που γνωρίζει καλά να αποτυπώνει τόσο πρόσωπα όσο και κορμιά, με άριστες αναλογίες και χρώματα που έλκουν το μάτι, για την ομοιογένεια και την καλαισθησία τους.

Πολλοί οι φιλότεχνοι που προσήλθαν να δουν τη δουλειά Κοτσολάκου και όλοι είχαν να πουν έναν καλό λόγο  για τον εξαίρετο καλλιτέχνη.

Λειτουργίας έκθεσης: ΤΡ-ΠΕΜ-ΠΑΡ 10:30 – 15:00 & 18:00 – 21:00, TET-ΣΑΒ 10:30 – 15:00, Κουντουριώτου 187 Πειραιάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *