Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Νέα επένδυση της ΟΛΠ στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος

ΟΛΠ2H ΟΛΠ Α.Ε. ανακοινώνει την υπογραφή της σύμβασης για την εκτέλεση του έργου “Βελτίωση Υποδομών Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος – Φάση Β”,  προϋπολογισμού περίπου € 20.000.000, το οποίο αποτελεί μέρος των Υποχρεωτικών Επενδύσεων που έχουν συμφωνηθεί με το Ελληνικό Δημόσιο.

Το έργο αναφέρεται στην αναβάθμιση των υφιστάμενων λιμενικών υποδομών, την κατασκευή νέων υποδομών και Η/Μ εγκαταστάσεων. Οι εργασίες συνοψίζονται σε:

Ανακατασκευή των ανωδομών.

Ανακατασκευή σιδηροτροχιών γερανογεφυρών.

Ανακατασκευή δαπέδων σε συγκεκριμένη έκταση της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης.

Κατασκευή δικτύου συλλογής επιφανειακών απορροών ομβρίων υδάτων και απορροή των ομβρίων υδάτων από τη σκάφη των σιδηροτροχιών.

Κατασκευή δύο νέων κτιρίων Υποσταθμών (Νο.3 και Νο.4) και ενός αντλιοστασίου.

Αναβάθμιση των υφιστάμενων και εγκατάσταση νέων Η/Μ δικτύων, εξοπλισμού και υποδομών.

Στόχος της παραπάνω επένδυσης είναι η περαιτέρω αναβάθμιση της υποδομής και των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων για τη βελτίωση της παραγωγικότητάς τους και η πλήρη κάλυψη των αναγκών τροφοδοσίας και παροχής νερού και ρεύματος στη ζώνη επισκευής πλοίων, ώστε να συνεχιστεί η ανάπτυξη της ΝΕΖ Περάματος που συμβάλλει στην αύξηση των εργασιών για τις τοπικές επιχειρήσεις και στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις τοπικές κοινωνίες.

Σε είναι εξέλιξη ένας ακόμη διαγωνισμός για την προμήθεια και εγκατάσταση δύο (2) νέων γερανών, τύπου Jib Cranes στους Προβλήτες Ι και ΙΙ της ΝΕΖ Περάματος προϋπολογισμού άνω των € 5 εκ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *