Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ

Να απαγορευτεί το Κυνήγι

κυνήγιΜε αφορμή ενέργεια πολιτικού που έθεσε θέμα για τον κακό, κατά την γνώμη του, περιορισμό της ελεύθερης μετακίνησης των κυνηγών ανά την επικράτεια, επικοινωνήσαμε μαζί του και λάβαμε την παρακάτω απάντηση:

«Το κυνήγι, εκτός από την ευχαρίστηση, που παίρνουν οι ασχολούμενοι με αυτό, συμβάλλει στην ισορροπία της φύσης με τον έλεγχο του πληθυσμού των ζώων, πχ αγριογούρουνου και στον περιορισμό της εξάπλωσης των ασθενειών των αγρίων ζώων, πχ της λύσσας στα οικόσιτα ζώα.

Πέραν αυτού, ήταν άδικο για τους κυνηγούς και τους ψαράδες να τούς απαγορεύουν εν μέσω πανδημίας μια ασχολία, που γίνεται σε υπαίθριο χώρο και χωρίς συνωστισμό, την ίδια στιγμή που επιτρέπονται η πεζοπορία και η αναρρίχηση».

Θαυμάστε ιδέες και πολιτική αντίληψη να υπερασπιστεί αυτός ο κύριος το περιβάλλον και τα συμφέροντά μας.

Κατά τον πολιτικό αυτόν το να σκοτώνεις είναι ευχάριστη ασχολία και ταυτίζεται η πεζοπορία και η άσκηση για λόγους υγείας με το κυνήγι.

Δυστυχώς η εισήγηση του εν λόγω πολιτικού για ελεύθερη μετακίνηση των κυνηγών έγινε πράξη και πλέον οι κυνηγοί δεν έχουν περιορισμό στην άσκηση του «αθλήματος» και της «άσκησής» τους.

Εμείς λέμε να απαγορευτεί εντελώς το κυνήγι γιατί δολοφονεί τα αθώα άγρια ζώα, τα οποία, εκτός άλλων προσφέρουν μεγάλη υπηρεσία στο περιβάλλον και βοηθούν τα μέγιστα στην προστασία του.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *