Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Να θωρακιστεί ο Δήμος Πειραιά στην πανδημία

 

συσπείρωσηΟ Δήμος του Πειραιά, βάσει και στοιχείων που δίνονται στη δημοσιότητα, βρίσκεται στο «κόκκινο» όσο αφορά το επιδημιολογικό φορτίο της νόσου covid-19. Αυτή η εξέλιξη μας ανησυχεί ιδιαίτερα, αν συνυπολογίσουμε συνολικά την άνοδο του επιδημιολογικού φορτίου στην Αττική.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Πειραιά» από την αρχή της πανδημίας διεκδίκησε και κάλεσε τη Δημοτική Αρχή Πειραιά να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και πρόληψης στις υποδομές του Δήμου όπως το Δημαρχείο, το αμαξοστάσιο, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί κ.ά., αλλά και στα σχολεία.

Ανεξάρτητα αν επιβεβαιωθεί ή όχι κρούσμα στο χώρο του αμαξοστασίου του Δήμου Πειραιά, επανερχόμαστε σε αυτά τα ζητήματα, καλώντας τη Δημοτική Αρχή:

  • Να απολυμαίνονται τακτικά οι χώροι εργασίας και οι υποδομές του Δήμου, ενώ σε κρίσιμους τομείς όπως η καθαριότητα, η απολύμανση των χώρων να πραγματοποιείται με μεγαλύτερη συχνότητα.
  • Να διεξάγονται στο προσωπικό του Δήμου και στα σχολεία συχνά rapid test, προκειμένου να υπάρχει πληροφόρηση αν είναι θετικοί ή όχι και να ιχνηλατούνται οι επαφές τους.
  • Να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας στο προσωπικό του Δήμου όπως μάσκες, γάντια, αντισηπτικά και να τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα δημοτικά κτίρια και υποδομές.
  • Να επιταχυνθούν διαδικασίες για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όπως καθαρίστριες, εργαζόμενοι καθαριότητας, προσωπικό βρεφονηπιακών σταθμών, προκειμένου να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες λόγω και του δεύτερου κύματος της πανδημίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *