Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Να μείνει ζωντανή η παράδοση

μάρπησσαΜας αρέσουν οι πρωτοβουλίες που έχουν στόχο να κρατήσουν ζωντανή την παράδοση, το χρώμα και τις μνήμες κάθε τόπου ζωντανές!

Κάθε τέτοια εποχή, σε ένα από τα πιο γραφικά κεφαλοχώρια της Πάρου, στήνονται οι “Διαδρομές στη Μάρπησσα”. Πρόκειται για ένα τριήμερο, βιωματικό, πολιτιστικό φεστιβάλ που έχει ως κεντρική ιδέα τη δημιουργία ειδικών διαδρομών μέσα στον παραδοσιακό οικισμό. Ξεναγοί και οικοδεσπότες εδώ είναι οι κάτοικοι και οι εθελοντές που καλούν τον επισκέπτη σε ένα μοναδικό διάλογο με την αρχιτεκτονική, τη λαογραφία, τη μουσική, την εικαστική παράδοση και τη φύση του χωριού.

Αδύνατο να μην ξετρελαθείς με τα γραφικά κυκλαδίτικα σοκάκια που οδηγούν σε ένα οδοιπορικό μνήμης αναδεικνύοντας με μοναδικά δημιουργικό τρόπο τη φυσιογνωμία της πανέμορφης Μάρπησσας και των κατοίκων της!

Αν είχαμε την χαρά να βρεθούμε στην πανέμορφη Πάρο 27-29 Αυγούστου, κάναμε έναν θαυμάσιο και αξέχαστο περίπατο στη Μάρπησσα.

Άξιζε με το παραπάνω στην κυριολεξία «χαθήκαμε» στις μοναδικές διαδρομές τής Μάρπησσας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *