Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Να υπερασπιστούμε τα δίκαιά μας

Της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη

νεγρεπόντηΕίναι, πράγματι, απελπιστικό το γεγονός να είναι κανείς υποχρεωμένος ως Έλληνας, να αναγνωρίζει την πατριωτική κυβερνητική πολιτική της Βουλγαρίας, αναφορικά με τις διεκδικήσεις της με τα Σκόπια, που αποδίδει λαμπρά αποτελέσματα, και να θλίβεται απέραντα για την διαρκή ενδοτική πολιτική, τη δική μας, σε όλα ανεξαιρέτως τα θέματα και επίπεδα.

Μικρή και φτωχή χώρα η Βουλγαρία. Αλλά, όπως αποδεικνύεται, με πατριωτική και όχι εθνομηδενιστική τάση, η οποία απαιτεί τα δίκαιά της, και δεν ισοπεδώνεται στις επιθυμίες των εταίρων/συμμάχων/φίλων. Περνά τα συμφέροντα του λαού της, πριν από τα αντίστοιχα άλλων λαών, δεν φοβάται να χαρακτηριστεί ως “φασίστρια”, “εθνικίστρια” κλπ., και περιφρουρεί μέχρι εσχάτων την εθνική της κυριαρχία.

Και εμείς; Να αρχίσουμε με τις πρόσφατες απολογίες-φωτιά για την Ελλάδα, που περιλαμβάνονται στα απομνημονεύματα του Ομπάμα, και που επισημοποιούν ότι ήδη γνωρίζαμε: ότι δηλαδή η Ελλάδα έγινε ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ, για να σώσει τις ευρωπαϊκές τράπεζες και το ευρώ. Και πως αντέδρασε η Ελλάδα;

Άκουσε κανείς κάποια άλλη αντίδραση εκτός από αυτήν της ΤΙΜΗΣ ΤΟ 21; Και είδατε κάποια δήλωση, κάποια δυσαρέσκεια τέλος πάντων, κάποια έστω και θεωρητικής μορφής διεκδίκηση των δικαίων του ελληνικού λαού από τα ΜΜΕ; Εκτός από την εφημερίδα “Εστία”, και εκτός από το κανάλι ΒΕΡΓΙΝΑ, το μέγα αυτό εθνικό, πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό, δημογραφικό και πάνω από όλα ηθικό θέμα, “καταχωνιάστηκε κάτω από το χαλί”. (Ζητώ συγνώμη αν και κάποια άλλα ΜΜΕ, ανέφεραν το πρόβλημα και δεν υπέπεσε στην αντίληψή μου).

Η ίδια πολιτική ακολουθείται στα οικονομικά, που ουδέποτε ήταν σε οικτρότερη κατάσταση, αλλά όμως, οι αρμόδιοι εμφανίζονται αισιόδοξοι, και κυρίως έκαναν αποδεκτούς, χωρίς αντίδραση, τους όρους υπό τους οποίους θα δοθούν (αν δοθούν) τα 32 δις. ευρώ του ταμείου ανάκαμψης. Πρόκειται για “ανέκδοτο” που θα ανοίξει μια ακόμη μεγαλύτερη τρύπα στην ελληνική οικονομία (για λόγους που θα αναπτύξω σε προσεχές άρθρο μου).

Τι να πούμε και για το δράμα στα ελληνοτουρκικά, που από ότι φαίνεται θα μάθουμε  τις προσαρτήσεις εδαφών και θαλασσών μας στην Τουρκία, όταν το έγκλημα θα έχει συντελεστεί.

Χώρα που φοβάται να υπερασπιστεί και να διεκδικήσει τα δίκαιά της, και αναμένει αδρανής τη σωτηρία της από εκεί που έχει ήδη καταστραφεί, μάλλον δεν βαδίζει σωστά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *