Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι παραγωγικοί φορείς του Πειραιά στο ΕΒΕΠ «καλωσόρισαν» με τιμητικές διακρίσεις το 2023

ΕΒΕΠ2Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023, στο Μέγαρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, σε κλίμα αισιοδοξίας και ενότητας, μετά από διακοπή δύο ετών, η έβδομη κοινή εκδήλωση δέκα παραγωγικών φορέων του Πειραιά, με τον αγιασμό και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, την οποία ευλόγησε ο Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος, κ. Εμμανουήλ.

ΕΒΕΠ5Ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., Βασίλης Κορκίδης, στην ομιλία του, παρουσίασε τις προσδοκίες για την ανάπτυξη του Πειραιά, όπως αυτές «αποτυπώθηκαν» στην πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου για το τρέχον έτος και εξέφρασε την ευχή, αλλά και τη βεβαιότητα, ότι ο Πειραιάς θα πρωταγωνιστήσει στην οικονομική ανάπτυξη. O πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. αναφέρθηκε στους 7 κινδύνους, στα 7 μέτρα ανάχωμα και στα 7 στοιχήματα που πρέπει να κερδηθούν το 2023, σημειώνοντας ότι το πρώτο τρίμηνο του έτους είναι κρίσιμο για την ελληνική οικονομία, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην επενδυτική βαθμίδα, το επόμενο διάστημα, θα μας επιτρέψει να κλείσουμε πολλά από τα ανοικτά μέτωπα, αλλά και να πετύχουμε το αναπτυξιακό όραμα της χώρας μας.

ΕΒΕΠ1Με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου ανακηρύχθηκαν επίτιμα μέλη του Ε.Β.Ε.Π. ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, για τη σημαντική προσφορά τους, αλλά και την πολυετή στήριξή τους στο έργο του Επιμελητηρίου.

Στον χαιρετισμό του, ο εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού, υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η χώρα αντιμετώπισε ίσως τις πιο αντίξοες συνθήκες κατά τη διάρκεια της πανδημίας καθώς, αντί να ανοίγουν μαγαζιά, είμασταν υποχρεωμένοι να τα «κλείνουμε». Ο υπουργός εξήρε τον ρόλο των Επιμελητηρίων στη διέλευση της κρίσιμης περιόδου με την αρωγή του εμπορικού κόσμου, ο οποίος πρότεινε μέτρα που βοήθησαν τη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών. Επίσης, χαρακτήρισε «εθνικό έργο» τα ναυπηγεία Σκαμαραγκά, μίλησε για ρεκόρ επενδύσεων, αλλά και απορρόφησης ΕΣΠΑ, επισημαίνοντας ότι, εάν η Οικονομία συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς, το τρέχον έτος, θα είναι καλύτερο. Ωστόσο, είπε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν γρίφο, που δεν είναι άλλος από το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης, για να σημειώσει τη σημασία της συνέχισης της υφιστάμενης πολιτικής σταθερότητας.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, απέδωσε την ανάπτυξη της οικονομίας στις θυσίες του κοινωνικού συνόλου, αλλά και τη συνεργασία που επέδειξε το επιχειρείν με την κυβέρνηση. Ο κ. Χρ. Σταϊκούρας, σχολιάζοντας την πορεία της οικονομίας στην ευρωζώνη, είπε ότι πρέπει να συγκρίνουμε την οικονομία μας με τις οικονομίες των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, προβαίνοντας στην εκτίμηση ότι θα έχουμε διπλάσιο ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης το 2023, αλλά και μείωση της ανεργίας. Ο υπουργός απαρίθμησε τις επιτυχίες του επιχειρείν ενώ απάντησε για την επιδοματική πολιτική, αναφερόμενος σε σειρά ρυθμίσεων, όπως η μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών που διαμόρφωσαν το θετικό οικονομικό κλίμα.

 

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν τέσσερις διακεκριμένες επιχειρήσεις της βιομηχανίας, του εμπορίου, της ναυτιλίας και των υπηρεσιών για την κοινωνική και την οικονομική τους προσφορά. Στο πλαίσιο αυτό, αναγνωρίζοντας τη μακρά και πολύτιμη προσφορά των επιχειρήσεων στο ελληνικό «επιχειρείν», το Επιμελητήριο βράβευσε τις εταιρίες ΧΡΩΤΕΧ Α.Ε., ΚΑΜΗΛΑΡΗΣ ΑΕΒΕ, Όμιλο ΑΤΤΙCA GROUP και ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. Την τιμητική πλακέτα για την ΧΡΩΤΕΧ Α.Ε. απένειμε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, στην κ. Έλλη – Μαρία Νικολογιάννη και για λογαριασμό του προέδρου της εταιρείας, κ. Σταμάτη Νικολογιάννη, ενώ την τιμητική πλακέτα για την ΚΑΜΗΛΑΡΗΣ ΑΕΒΕ, απένειμε στην πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο, κ. Άννα – Μαρία Καμηλάρη, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης. Ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, κ. Γεώργιος Καραγιάννης, απένειμε τιμητικές πλακέτες στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., κ. Νικόλαο Κουρέτα, καθώς και για λογαριασμό του προέδρου, κ.  Νίκου Ταχιάου, για τη συμβολή της στην αναμόρφωση του συγκοινωνιακού χάρτη της πόλης του Πειραιά. Ο υπουργός Επικρατείας, κ. Γεώργιος Γεραπετρίτης, απένειμε τιμητική πλακέτα στον Πρόεδρο του Ομίλου ATTICA GROUP, κ. Κυριάκο Μάγειρα, ενώ ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, στον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, κ. Σπυρίδωνα Πασχάλη.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την βράβευση του εφοπλιστή κ. Γιώργου Προκοπίου, ιδρυτή της Sea Traders S.A., της Dynacom και της Tankers Dynagas, μιας σημαίνουσας προσωπικότητας της παγκόσμιας Ναυτιλίας, παρουσία της οικογένειάς του. Την τιμητική πλακέτα απένειμε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης.

Στην εκδήλωση, χαιρετισμό απηύθυναν, ο βουλευτής Πειραιά, κ. Θεόδωρος Δρίτσας εκπροσωπώντας τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο κ. Μιχάλης Κατρίνης εκπροσωπώντας το ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Επικρατείας, κ. Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Κώστας Κατσαφάδος, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Γιώργος Καραγιάννης, ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης, και ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Γιάννης Μώραλης.

Την εκδήλωση τίμησαν, επίσης, με την παρουσία τους ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γ. Τραγάκης, ο τέως επίτροπος της Ε.Ε., Δ. Αβραμόπουλος, οι υφυπουργοί Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Ι. Τσακίρης, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Δ. Μιχαηλίδου, οι βουλευτές Πειραιά, κ.κ. Ιωάννης Μελάς, Νικόλαος Μανωλάκος, Νόνη Δούνια, Χριστόφορος Μπουτσικάκης, Δημήτρης Μαρκόπουλος, Νίνα Κασιμάτη, Τρύφωνας Αλεξιάδης, οι Δήμαρχοι Νίκαιας – Ρέντη, Γ. Ιωακειμίδης, Περάματος, Ι. Λαγουδάκης, Μεγαρέων, Γ. Σταμούλης, οι Αντιπεριφερειάρχες Πειραιώς, Σ. Αντωνάκου και Νήσων, Σ. Βοϊδονικόλας, Δυτικής Αττικής, Ελ. Κοσμόπουλος, οι Πρόεδροι Δ.Σ.Π., Ι.Σ.Π., Β.Ε.Π., Γ.Σ.Ε.Β.Ε., Ε.Σ.Ε.Ε., το επίτιμο μέλος του Ε.Β.Ε.Π., καπετάν Παναγιώτης Τσάκος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *