Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ,ΟΜΟΡΩΝ ΝΟΜΩΝ & ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ Η ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού κλείνει τις επιχειρήσεις

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ,Παρά τις διαβεβαιώσεις των προηγούμενων ημερών από την Κυβέρνηση, τις Περιφέρειες και τις Δημοτικές Αρχές ότι όλα είναι έτοιμα για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, εν τέλει, μερικές ώρες σφοδρής χιονόπτωσης ειδικά στην Αττική, ήταν ικανές για να παραλύσουν τα πάντα, βρίσκοντας τους ανευθυνοϋπεύθυνους να παρακολουθούν από μακριά.

Στο ίδιο έργο θεατές είναι για άλλη μια φορά οι συνάδελφοι.

Φαίνεται ότι το αντίδοτο για την κρατική ανεπάρκεια μόνιμα, είναι το οριζόντιο κλείσιμο των επιχειρήσεων, αφού το κράτος φαίνεται ανίκανο να διαχωρίσει ακόμα και τις περιοχές που έχουν πραγματικό πρόβλημα από αυτές στις οποίες κυριαρχεί μια απλή χειμωνιάτικη λιακάδα.

Σε ότι αφορά στις περιοχές ευθύνης της Ομοσπονδία μας, αρκετά τμήματα της Αττικής, συμπεριλαμβανομένων των Νοτίων προαστίων, του Πειραιά, των νησιών του Σαρωνικού, καθώς και στα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων, αναρωτιόμαστε ειλικρινά, για ποιο λόγο έκλεισαν τις επιχειρήσεις μας για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, ενώ για παράδειγμα στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας που υπάρχουν πολλά προβλήματα, δεν υπάρχει αντίστοιχη πρόβλεψη. Φαντάζομαι οι κάτοικοι της Βορείου Ελλάδος, που έχουν ανάλογες εικόνες κακοκαιρίας πολλές ημέρες τον χρόνο, θα γελάνε μαζί μας.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, όταν το κράτος αποφασίζει να κλείσει επιχειρήσεις, οφείλει και πρέπει να φροντίζει να απαλύνει και τις επιπτώσεις. Δεδομένου ότι βρισκόμαστε τέλος του μήνα, το λιγότερο που θα μπορούσε να συμβεί προς ελάφρυνση των συναδέλφων που κλείνουν με κρατική εντολή, είναι η παράταση δηλώσεων και πληρωμής των ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων που λήγουν εντός των ημερών. Μέσα στο γενικό μπάχαλο των τελευταίων δύο ημερών, ας υπάρξει έστω μια πρόνοια σε αυτό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *