Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο Πειραιάς πάντα θα ζει

πειραιάςΟ Πειραιάς με την ιστορία του, το παρόν και το μέλλον του. Μία Πόλη και όχι μια περιοχή. Ένας τόπος που χώνεψε την ιστορία, με τις καλές και τις δύσκολες στιγμές. Που βρέθηκε στην πρωτοπορία της βιομηχανικής ανάπτυξης, που αφομοίωσε την εσωτερική μετανάστευση και την προσφυγιά της Ιωνίας, που ενέπνευσε ανθρώπους της Τέχνης και της διανόησης, που έγινε τόπος για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους της δουλειάς.

Η έννοια δρόμος όλο και πλαταίνει. Πλατείες, ιστορικά κτήρια, αρχαιολογικοί και δημόσιοι χώροι τίθενται συχνά στην υπηρεσία της τέχνης και αποτελούν πόλο έλξης καλλιτεχνών του δρόμου Μαθητικές μπάντες, ανήσυχα σχολικά πνεύματα, «αλάνια του Περαία και των πέριξ», «μάγκες και γυναικάρες» αποτελούν και φήμες, αλλά και επιβεβαιωμένες αισθητικές και εικαστικές πραγματικότητες του Πειραιά που είναι Λιμάνι είναι και Σαλόνι, είναι πιάτσα φοβερή και τρομερή και είναι πεδίο δράσης και συνεχούς έμπνευσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *