Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο υπουργός Εργασίας στο Δ.Σ. του Ε.Β.Ε.Π.

 

εβεπΣτις πολιτικές που υλοποιούν το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και ο ΟΑΕΔ, αναφέρθηκαν ο υπουργός Εργασίας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, και ο διοικητής του ΟΑΕΔ, κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης,

στο Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (Ε.Β.Ε.Π.).

Ξεκινώντας με αναφορά στον νέο εργασιακό νόμο, ο υπουργός Εργασίας επεσήμανε ότι πρόκειται για μια μεγάλη μεταρρύθμιση, υπογραμμίζοντας, αναφορικά με τους εργαζομένους αλλά και τους εργοδότες, ότι ακολουθήθηκε ο ευρωπαϊκός δρόμος και ο ευρωπαϊκός μέσος όρος, προσπαθώντας να βρεθεί μια ισορροπία. «Δεν υπάρχουν εργαζόμενοι χωρίς επιχειρήσεις και επιχειρήσεις με δυσαρεστημένους εργαζόμενους», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κ. Χατζηδάκης.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο υπουργός Εργασίας και στα θέματα που αφορούν στην εξυπηρέτηση του πολίτη από τον ΕΦΚΑ και τις εκκρεμείς συντάξεις. Με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, το υπουργείο προχωρά στη διεύρυνση της χρήσης ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΕΦΚΑ για τον πολίτη και στη δημιουργία ενός μεγάλου τηλεφωνικού κέντρου που θα λειτουργεί 7 ημέρες την εβδομάδα και θα είναι δωρεάν για τους ασφαλισμένους.

Επίσης, ο κ. Κ. Χατζηδάκης έκανε ιδιαίτερη μνεία στα προγράμματα κατάρτισης των εργαζομένων. Στο θέμα αυτό, μάλιστα, αναφέρθηκε και ο Διοικητής του ΟΑΕΔ, κ. Σπ. Πρωτοψάλτης, ο οποίος υπογράμμισε ότι «θα ανοίξουν αμέσως προγράμματα κατάρτισης των εργαζομένων, μόλις δοθεί το πράσινο φως από την επιτροπή των Λοιμοξιολόγων». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «δίνουμε μεγάλη έμφαση στις σχολές εκπαίδευσης καθώς, επίσης, και σε ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, τα δε σχετικά προγράμματα θα τρέξουν το φθινόπωρο με χρήματα μάλιστα από το Ταμείο Ανάκαμψης».

Ο υπουργός Εργασίας, Κ. Χατζηδάκης, απατώντας σε ερωτήματα των μελών του Δ.Σ. του Ε.Β.Ε.Π., αναφέρθηκε στον τρόπο λειτουργίας του ΑΣΕΠ. «Πρόκειται για έναν χρήσιμο θεσμό για τη δημόσια διοίκηση, αλλά, προφανώς, η αμεροληψία θα πρέπει να συνδυαστεί με την ταχύτητα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την πρόταση για επικουρικές συντάξεις για εμπόρους και πολλούς επαγγελματίες τόνισε ότι «δεν είμαστε αντίθετοι να συζητήσουμε το ενδεχόμενο νέοι επαγγελματίες να μπορούν να ενταχθούν στο κεφαλαιοποιητικό σύστημα επικουρικής ασφάλισης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *