Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παγώνει ο κατώτατος μισθός.Μένει στα 650 ευρώ μέχρι νεωτέρας

μισθοίΑυτό προβλέπει διάταξη του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή, με το οποίο, παράλληλα, παρατείνεται μέχρι και τον Φεβρουάριο το πρόγραμμα Συν-Εργασία, που επιτρέπει την ημι-απασχόληση και την ημι-πληρωμή των εργαζομένων, λόγω της πανδημίας.

Σε ότι αφορά στον κατώτατο μισθό, πρόκειται για την πολλοστή αναβολή της διαδικασίας αναπροσαρμογής του. Ο κατώτατος μισθός, αυξήθηκε τον Φεβρουάριο του 2019, μετά από μια δεκαετία μειώσεων και διαμορφώθηκε στα 650 ευρώ.

Σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο, επρόκειτο να αυξηθεί εκ νέου και τον Φεβρουάριο του 2020. Ωστόσο το υπουργείο Εργασίας ανέβαλε την έναρξη των σχετικών διαδικασιών. Έτσι από τον Φεβρουάριο του 2020 που επρόκειτο να ξεκινήσει η διαβούλευση, αναβλήθηκε αρχικά για τον Σεπτέμβριο του 2020.

Τώρα με νέα διάταξη στο πολυνομοσχέδιο μεταθέτει τις προθεσμίες και οι διαδικασίες προβλέπεται να ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2021.

Με τις νέες διατάξεις όλες οι προθεσμίες και οι διαδικασίες παρατείνονται και πλέον η αποστολή της έγγραφης πρόσκλησης από την Επιτροπή Συντονισμού της διαβούλευσης, λαμβάνει χώρα εντός του τελευταίου δεκαημέρου του μηνός Μαρτίου 2021, ενώ το τελικό στάδιο που περιλαμβάνει την εισήγηση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προς το Υπουργικό Συμβούλιο, για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού υπαλλήλων και του κατώτατου ημερομισθίου των εργατοτεχνιτών, προγραμματίστηκε για το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου 2021.

Έτσι, ο κατώτατος μισθός θα παραμείνει παγωμένος στα 650 ευρώ, τουλάχιστον έως Ιούλιο του 2021.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *