Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Παιδοφιλία – διαστροφή – ανωμαλία και βία

ΤΡΑΝΤΑΛΙΔΗΣΟ αριθμός των 40.000 κακοποιημένων παιδιών προκαλεί σοκ. Κάθε μέρα 2 παιδιά κακοποιούνται σεξουαλικά, θύματα παιδόφιλων και παιδεραστών. Τους πρώτους 8 μήνες του έτους, 294 παιδιά έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά από κυνικά ανθρωπόμορφα τέρατα, καθάρματα και αποβράσματα της κοινωνίας. Τα μαρτύρια της 12χρονης από τον εξακολουθητικό βιασμό της, έσκασαν σαν βόμβα και είναι ανατριχιαστικά και φρικώδη. Το διεφθαρμένο κοινό διψάει να δει στην TV λεπτομέρειες λόγω μαζικής νοσηρής περιέργειας. Πρωτοφανής καταιγίδα βίας που έχει ριζώσει στην ελληνική κοινωνία με αποτρόπαια εγκλήματα.

Πάντοτε στα περιστατικά αυτά οι γείτονες με φονική απάθεια και υποκρισία χύνουν εκ των υστέρων… κροκοδείλια δάκρυα. Οι δάσκαλοι της 12χρονης σε πλήρη αδιαφορία για το σοβαρό λειτούργημά τους, ουδέποτε ενημέρωσαν τους γονείς της για τις αναρίθμητες απουσίες της και ουδέποτε μετέβησαν στο σπίτι της για το σκοπό αυτό. Το Υπουργείο Παιδείας όχι μόνο δεν ζήτησε συγγνώμη για την έλλειψη αποτροπής τέτοιων κακουργημάτων αλλά προκλητικά δεν προέβη σε καμία σχετική δήλωση. Προφανέστατα οφείλει να εκδώσει εγκύκλιο για όλα τα σχολεία της επικράτειας ώστε:

α) οι νεοδιορισθέντες (μετά από δεκαετίες) 3.000 ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί να καταγράφουν, να επεξεργάζονται τα στοιχεία και να τα στέλνουν στις αρμόδιες υπηρεσίες. Ο βόθρος της βίας στο σχολείο θα πρέπει να ανοίξει.

β) να λειτουργήσουν τα πρωτόκολλα στα σχολεία για τον εντοπισμό των ύποπτων περιστατικών.

γ) να ενημερώνονται οι μαθητές με sms (όπως στην πανδημία), με ευθύνη του κράτους για πολλά επείγοντα θέματα  που τους αφορούν.

Έτσι θα δώσουμε φωνή στα παιδιά. Οι κοινωνικές υπηρεσίες και τα σχολεία δυστυχώς έχουν κενά στα φίλτρα τους άρα δεν υπάρχουν άμυνες στην παιδική κακοποίηση. Λόγω της πρωτοφανούς καταιγίδας βίας στα σχολεία και την κοινωνία και επειδή δεν υπάρχει αναχαίτιση του φαινομένου, καλό είναι να μιμηθούμε άλλες χώρες και να θεσπίσουμε ως ποινική κύρωση τον χημικό ευνουχισμό.

Αναμένει η ελληνική κοινωνία την γνωστοποίηση «της πελατείας» με τα 213 ονόματα για διαπόμπευση και παραπομπή σε δίκη.

Το να μιλάμε δεν είναι «καταγγελία», αλλά συμβολή στο να σωθούν ψυχές. Δυστυχώς ο άνθρωπος έχασε την ανθρωπιά του.

Γεώργιος Τρανταλίδης

Δικηγόρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *