Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Πανδημία, έλλειψη πειθαρχίας, εκατόμβες νεκρών

 

ΤΡΑΝΤΑΛΙΔΗΣΌταν ο αρμόδιος Υπουργός γνωρίζει από τα τέλη Αυγούστου πως συνεχίζεται η διακίνηση τουριστών, φοιτητών χωρίς μάσκα και χωρίς test. Όταν γνωρίζει πως η αλβανική μαφία εκδίδει πλαστά πιστοποιητικά με τα οποία εισέρχονται στη χώρα εργάτες γης που μεταδίδουν τον κορωνοϊό σκορπώντας τον θάνατο τότε η λύση είναι: Το πρόστιμο για μη χρήση μάσκας να το ορίσει στα 2.500 ευρώ (όπως στη Ν. Κόρεα) και ποινικές διώξεις στους πλαστογράφους που είναι υπαίτιοι για τους θανάτους.

Δίδαγμα: Μόνο με τη σιδηρά πειθαρχία σώζονται ανθρώπινες ζωές. Εφ΄ όσον δηλ. είναι γνωστό τοις πάσι το απείθαρχον του Έλληνα έπρεπε ο αρμόδιος υπουργός να είχε επιβάλλει εγκαίρως τα ανωτέρω ήδη από αρχές Σεπτεμβρίου για να αποτρέψει τις εκατόμβες των νεκρών. Ο ρωμαίος σατιρικός Μαρτιάλης έλεγε συνετά: «Η μεγαλύτερη αρετή του ηγεμόνα είναι να γνωρίζει τους υπηκόους του» «Principis est virtus maxima nosse suos».

Ας θυμηθεί ο πρωθυπουργός την παλιά και αυτονόητη συμβουλή του Ισοκράτη: «Όταν πάρεις την εξουσία, μη χρησιμοποιήσεις κανένα κακό στις διοικητικές θέσεις (εν προκειμένω: Υπουργό)΄ επειδή για τα δικά του σφάλματα εσένα θα κατηγορήσουν» (Εις αρχήν κατασταθείς, μηδενί χρω πονηρώ προς τας διοικήσεις’ ων γαρ εκείνος αναμάρτη, σοι τας αιτίας αναθήσουσιν) (Προς Δομήνικον). Ο νοών νοείτω.

Γιώργος Τρανταλίδης- Δικηγόρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *