Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Περιφέρεια Αττικής.Ανέγερσης κτιρίου στο 5ο Γυμνάσιο Κορυδαλλού

ΓΥΜΝΑΣΙΟ1Η καθοριστική συμβολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, των στελεχών της Περιφέρειας και της Διαχειριστικής Αρχής για τη χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 σχολικών συγκροτημάτων, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. των Κτιριακών Υποδομών (ΚτΥπ Α.Ε) Τ. Κατσίπο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚτΥπ Α.Ε Θ. Γιάνναρη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Πειραιώς Σ. Αντωνάκου, του Δημάρχου Κορυδαλλού Ν. Χουρσαλά, του Προϊσταμένου της Διαχειριστικής Αρχής Δ. Δρόση και του Γενικού Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού και Έργων ΣΔΙΤ της  ΚτΥπ Α.Ε. Θ.  Κυριαζόπουλου, υπεγράφη η απόφαση ένταξης ανέγερσης κτιρίου στο 5ο Γυμνάσιου Κορυδαλλού. Το έργο το οποίο έχει προϋπολογισμό 4.234.400 €, εντάσσεται στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Αττικής.

Ο Γ. Πατούλης επισήμανε ότι η Περιφέρεια Αττικής με σταθερά βήματα και με μεθοδικές ενέργειες των στελεχών της κατακτά άλλη μια πρωτιά σε επίπεδο Αυτοδιοίκησης συμβάλλοντας στην εξασφάλιση σημαντικών πόρων για την ανέγερση σχολείων. «Η αποτελεσματική θωράκιση των σχολικών κτιρίων της Αττικής με βασικό στόχο να είναι ασφαλή για τα παιδιά μας, είναι θέμα βασικής προτεραιότητας μας. Επενδύουμε στη νέα γενιά, για τα παιδιά μας που αποτελούν την ελπίδα αυτού του τόπου».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο διευθύνων σύμβουλος της ΚτΥπ Α.Ε. Θ. Γιάνναρης επισήμανε:

«Συνεχίζεται η άριστη συνεργασία της Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη, με την Περιφέρεια Αττικής, αποδεικνύοντας συνεχώς πως κράτος και αυτοδιοίκηση μπορούν να συνεργάζονται αρμονικά και με ταχύτητα, προς όφελος του πολίτη. Με μεγάλη μας χαρά και με τη συμβολή του Δημάρχου Κορυδαλλού κ. Νίκου Χουρσαλά θα υλοποιήσουμε ένα ακόμη νέο, βιοκλιματικό σχολείο, το 5ο Γυμνάσιο Κορυδαλλού, προϋπολογισμού 4.234.400 €, που εντάσσεται στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Αττικής»

Η Αντιπεριφερειάρχης Σ. Αντωνάκου χαιρέτισε με ικανοποίηση την υπογραφή της απόφασης ένταξης ανέγερσης κτιρίου στο 5ο Γυμνάσιου Κορυδαλλού τονίζοντας ότι αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της καλής συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ Περιφέρειας Κτιριακών Υποδομών και Δήμου. Από την Πλευρά του ο Δήμαρχος Κορυδαλλού ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, τα στελέχη της ΚτΥπ Α.Ε. και της Διαχειριστικής Αρχής καθώς με τη συμβολή τους κατέστη δυνατό να ξεμπλοκάρει το ζήτημα και να προχωρήσουν γρήγορα η διαδικασίες για την ανέγερση του κτιρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *