Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Περιφέρεια Αττικής.Ανακατασκευάζεται το κλειστό γυμναστήριο «Π. Καπαγέρωφ»

παπαστράτειοΜε συστηματικές ενέργειες του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και της αρμόδιας Αντιπεριφερειάρχη Σ. Αντωνάκου ξεκινάει άμεσα η διαδικασία ανακατασκευής του κλειστού γυμναστηρίου «Πέτρος Καπαγέρωφ», γνωστό και ως «Παπαστράτειο»  στον Πειραιά. Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 8,5 εκ. ευρώ.

Με ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής, την Τρίτη 15-12-2020, προχωράει η δημοπράτηση του έργου ανακατασκευής.

Με αφορμή τη σχετική εξέλιξη ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει:

«Με συγκεκριμένες παρεμβάσεις δώσαμε λύσεις στα ζητήματα που εμπόδιζαν εδώ και χρόνια την έναρξη του έργου. Συμβάλουμε έμπρακτα στον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων. Οι Πειραιώτες, αλλά και όλοι όσοι ασχολούνται με την αθλητισμό γνωρίζουν την ιστορία του «Παπαστράτειου», το οποίο είναι συνδεδεμένο με την εξέλιξη του αθλητισμού και ειδικότερα του μπάσκετ στον Πειραιά».

Επίσης με δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου ανέφερε:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που μετά από προσπάθειες οκτώ χρόνων η Περιφέρεια Αττικής δίνει λύση σε ένα πάγιο αίτημα των αθλητικών σωματείων του Πειραιά. Τα στελέχη της Τεχνικής μας υπηρεσίας θα συνεχίσουν να εργάζονται για την ολοκλήρωση του έργου προκειμένου ιστορικά σωματεία της περιοχής του μπάσκετ και του βόλεϊ να επιστρέψουν στο σπίτι τους».

Το γυμναστήριο κατασκευάστηκε το 1966, σε χώρο επί των οδών Φωκίωνος και Γραβιάς που παραχωρήθηκε από το Δήμο Πειραιά στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την ίδρυση Κλειστού Γυμναστηρίου και λειτούργησε ως Ν.Π.Δ.Δ. το 1970, με την επωνυμία «Εθνικό Κλειστό Γυμναστήριο Πειραιώς».

Το γυμναστήριο διέθετε άδεια λειτουργίας μέχρι στις 27-4-2007, όταν μετά από έλεγχο της Επιτροπής Ελέγχου Καταλληλόλητας Αγωνιστικών Χώρων και Αθλητικών Εγκαταστάσεων της κρατικής Περιφέρειας, κρίθηκε ακατάλληλο λόγω προβλημάτων στατικής επάρκειας.

Από τότε, παρά τις οχλήσεις των σωματείων της περιοχής και τις υποσχέσεις των εκάστοτε ηγεσιών του Υφυπουργείου Αθλητισμού, δεν είχαμε καμιά εξέλιξη μέχρι τον Οκτώβριο του 2012, όταν η Περιφέρεια Αττικής ενέταξε στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων από ίδιους πόρους την ανακατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου «Πέτρος Καπαγέρωφ», με προϋπολογισμό 3 εκ. ευρώ.

Στη συνέχεια, λόγω αλλαγών στη νομοθεσία για την ενεργειακή απόδοση των κτηρίων (παθητική πυροπροστασία, ΚΕΝΑΚ κ.λπ.) και την προσβασιμότητα ΑΜΕΑ,  προέκυψε η ανάγκη ανασύνταξης τευχών της μελέτης, προκειμένου να προχωρήσουμε σε ασφαλή δημοπράτηση .

Μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω και την έγκριση της λειτουργικότητας του φακέλου της μελέτης από τη  Γ.Γ.Α. ακολούθησε η εισαγωγή του θέματος στην Οικονομική Επιτροπή και η ομόφωνη απόφαση δημοπράτησης του έργου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *