Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Περιφέρεια Αττικής..Αναπτυξιακός Οργανισμός ΟΤΑ Περιφέρειας Αττικής Ο Νίκος Παπαγεωργίου Πρόεδρος

παπαγεωργίουΕγκρίθηκε με ισχυρή πλειοψηφία από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής η Σύσταση Αναπτυξιακού Οργανισμού ΟΤΑ Περιφέρειας Αττικής. Στο μετοχικό κεφάλαιο θα συμμετέχουν η Περιφέρειας Αττικής, το Περιφερειακού Ταμείο Ανάπτυξης και ο Δήμος Αθηναίων. Αντικείμενο του Αναπτυξιακού Οργανισμού θα είναι μεταξύ άλλων, η επιστημονική και τεχνική υποστήριξη της Περιφέρειας, η προώθηση της επιχειρηματικής, οικονομικής και γενικότερα βιώσιμης ανάπτυξής.

Κατά την τοποθέτησή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε ότι πρόκειται για μια ιστορική  στιγμή, καθώς με τη σύσταση του Αναπτυξιακού Οργανισμού, «η Περιφέρεια Αττικής και οι δήμοι της αποκτούν ένα σημαντικό εργαλείο το οποίο θα συμβάλει καθοριστικά ως βασικός μοχλός στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής μας».

Το θέμα εισηγήθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος σε θέματα Επενδύσεων και Δικτύων Επιχειρήσεων, Ν. Παπαγεωργίου. Το θέμα έλαβε ισχυρή πλειοψηφία με τη θετική ψήφο των μελών της πλειοψηφούσας Παράταξης «Νέα Αρχή για την Αττική», της παράταξης «Δύναμη Ζωής» και 7 ανεξάρτητων Περιφερειακών Συμβούλων, λευκό ψήφισε η «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής» και δύο Ανεξάρτητοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι. Κατά ψήφισαν οι παρατάξεις, «Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής», η  «Δημιουργία-Ξανά», η «Ανυπόταχτη Αττική», η «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική σε Κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ» και  «Οικολογική Συμμαχία».

Στην απόφαση προβλέπεται η σύσταση του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΟΤΑ Περιφέρειας Αττικής, στην οποία θα συμμετέχουν ως μέτοχοι η Περιφέρεια Αττικής, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής και ο Δήμος Αθηναίων. Για τη σύσταση της απαιτείται συνολικό κεφάλαιο 8 εκ. €, εκ των οποίων η Περιφέρεια Αττικής θα καταβάλει τα 6 εκ. €, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής 1, 8 εκ. € και ο Δήμος Αθηναίων  200 χιλιάδες €. Το Περιφερειακό Συμβούλιο έδωσε την έγκρισή του επίσης για, τη σύσταση του σχεδίου Καταστατικού του Αναπτυξιακού Οργανισμού, την εγγραφή στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής του ποσού των 6 εκατομμυρίων ευρώ για τη συμμετοχή της στο Μετοχικό κεφάλαιο και τη παροχή εξουσιοδοτήσεων για τις απαραίτητες διαδικαστικές ενέργειες (συμβολαιογραφικό έγγραφο, καταχώρηση στο Γ.Ε.ΜΗ., έκδοση ΑΦΜ κ.λπ.).

Σύμφωνα με την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού αναδείχθηκε ο Ν. Παπαγεωργίου και ως μέλη από την Παράταξη Νέα Αρχή για την Αττική, ο Χ. Θεοδωρόπουλος, η Π. Λεονάρδου, η Γ. Αδαμοπούλου και ο Ι. Πάρσαλης, με αναπληρωτές τους Θ. Κουτσογιαννόπουλο και Γ. Αγγελόπουλο. Από την παράταξη «Δύναμη Ζωής» ορίστηκαν μέλη η Β. Λάσκαρη Κρασοπούλου και ο Γ. Γρίβας με αναπληρωτή τον Π. Χατζηπέρο. Από την παράταξη «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής» ορίστηκε μέλος η Α. Αβραμίδου Λαμπροπούλου με αναπληρωτή τον Σ. Αδαμόπουλο. Το Δ.Σ. θα συμπληρωθεί με τέσσερα μέλη που θα οριστούν από το Περιφερειακό Ταμείο και με ένα μέλος από το Δήμο Αθηναίων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *